Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Blog Esther Boverhof – Onderscheidende opvang bieden, de top 5!

Als gastouder ben je zelfstandige. Heb je veel kinderen dan verdien je wat meer, heb je geen kinderen dan verdien je niks. Soms ben je al blij met elke klant die zich aandient. Hoe kom je aan die klanten?
Blog Esther Boverhof - Onderscheidende opvang bieden

In een tijd van groot aanbod op kinderopvanggebied enerzijds en vraaguitval anderzijds is het van belang om je te onderscheiden in de massa. Als gastouder heb je daar duidelijke mogelijkheden voor. Dit is een grote kans, maak daar gebruik van! Je wilt namelijk wel die klant die nog twijfelt binnenhalen. De top 5 waar je je als gastouder direct op kunt onderscheiden:

  1. Kwaliteit: Als gastouder heb je kwaliteit te bieden. Je hebt een opleiding, ervaring, voldoende materialen en vaardigheden in huis.
  2. Continuïteit: De kinderen en ouders hebben altijd maar met 1 persoon te maken en dat ben jij. Jij biedt een continuïteit waar geen kinderdagverblijf aan kan tippen.
  3. Flexibiliteit: Je hebt de mogelijkheid om flexibel met de vraag van ouders om te gaan. Juist omdat je geen molensteen van vaste lasten hebt zoals huur of personeelskosten. De huur is namelijk niks bovenop je eigen woonlasten. Die moet je toch betalen, of je nu 1 of 6 opvangkindjes hebt.
  4. Klantgerichtheid: Probeer je te verplaatsen in je klant. Wat is voor je klant belangrijk, wat zou jij graag willen als je in de schoenen van de klant zou staan.
  5. Kleinschaligheid: Je biedt een kleine en knusse omgeving aan waar kinderen zich goed kunnen ontwikkelen onder de juiste omstandigheden.

In de komende tijd werk ik deze top 5 verder uit. Vijf blogs waarin elk onderwerp uitgebreid aan bod komt. Wat is kwaliteit? Hoe verhoog je de kwaliteit? Wat is het voordeel van continuïteit? Wat is flexibiliteit en hoe ga je daarmee om zonder dat je jezelf te kort doet? Wat is precies klantgerichtheid? Hoe benut je de kleinschaligheid op zo’n manier dat ouders er bewust voor kiezen?

Lees de komende tijd de blogs over onderscheidende opvang en doe er je voordeel mee! Heb je nog tips over één van bovenstaande onderwerpen dan mag je die gerust toesturen (info@estherboverhof.nl). Goede tips zul je zeker teruglezen in de volgende blogs!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.