Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Elmer Oosten – Zomervakantie

Zo halverwege de zomervakantie zit voor mij de vakantie er alweer op. Nu weer aan de slag op de bso. Dat is even wennen met minder groepen en dagen van 08:00 tot 18:30 uur.
Blog Elmer Oosten - Zomervakantie

Het is altijd even wennen als ik weer terug kom en al helemaal in een vakantie. In plaats van acht groepen die er normaal open zijn, zijn er nu maar één of twee open. Er zijn een stuk minder kinderen aanwezig dan normaal gesproken, maar het leuke van het terugkomen van vakantie, is dat er altijd kinderen zijn die op je afkomen en in al hun eerlijkheid laten blijken dat ze je gemist hebben.


‘Was je op vakantie? Dat had je helemaal niet tegen mij gezegd!’ (6 jaar). Een ontzettend lief en warm gevoel.’

Zo begon ik de maandagdienst in de middag en waren de kinderen dus al aanwezig op de bso. Op mijn hoede, in de veronderstelling dat ik gezien was, liep ik het lokaal binnen. En ja hoor: twee broertjes komen de hoek om zeilen en begroeten me met een oerkreet en een stevige sprong. Twee vriendinnetjes komen een voorzichtige knuffel geven, waarvan er één zegt: ‘Was je op vakantie? Dat had je helemaal niet tegen mij gezegd!’ (6 jaar). Een ontzettend lief en warm gevoel.

In de vakantie werken we altijd met een activiteitenprogramma. We splitsen dit op in twee leeftijdscategorieën, 4-7 en 7+, een jonge(re) en een oude(re) groep. Zo proberen we het voor iedereen zoveel mogelijk naar de zin te maken. Dit kost ons in de voorbereiding wel het nodige aan tijd, maar eenmaal bezig in de vakantie is het een fijne en gerichte werkwijze. Hierdoor komen wij als medewerkers met kinderen van de verschillende bso-groepen in contaxct en leren ook de kinderen andere kinderen en pedagogisch medewerkers kennen. Zo werk ik in de vakantie ook eens met de oudere kinderen en mijn collega’s ookeens met de jongere kinderen.!

Een leuke variatie voor een met frisse tegenzin startende medewerker…

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.