Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Elmer Oosten – Van kind tot monster

Er zijn wel eens van die dagen dat ik een kind achter het behang kan plakken en denk: 'Is er ook een uitknop?'. Een kind lijkt opeens oostindisch doof zodat mijn boodschap niet tot het kind doordringt. Maar wat wil je ook tijdens de Halloweenmiddag op de bso?
Blog Elmer Oosten - Van kind tot monster

De middag startte als altijd. De kinderen kwamen uit school en ze waren vrolijk en vriendelijk. We hebben elkaar begroet en de middag gestart, crackers gegeten en een activiteit gedaan. Nu is het ’t einde van de middag en ouders komen binnen. Maar eenmaal binnen, herkennen ouders hun kind niet meer. En terwijl ik met ouders in gesprek ben, bijt één van de kinderen, getooid in een cape en een afschuwelijk draculamasker, in m’n been.

En ja hoor, opeens herkent de vader z’n zoon. Deze dracula is ontmaskerd. Ietwat teleurgesteld dat het spel voorbij is, gaat de jongen de gang op en pakt zijn spullen. De middag vordert. Langzaamaan gaan ook alle andere dracula’s, weerwolven en zombies naar huis en keert de rust terug op de bso.

Wat is het toch leuk om met de kinderen Halloween-activiteiten te doen! Een dik uur zijn de kinderen bezig geweest om de mooiste en engste creaties te maken. Als een kind druk is, wil je hem of haar wel eens achter het behang plakken. Maar niet vandaag. Niet als ze zombie, weerwolf of dracula mogen spelen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.