Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Elmer Oosten – Studiedag

Vorige week maandag was een maandag als alle andere. De kinderen van school ophalen, eten, spelen kortom de hele riedel van begin tot eind. Aan het einde van de middag, als een meisje wordt opgehaald door haar moeder, komt ze naar me toe en zegt: ‘Tot over twee weken meester’.
Blog Elmer Oosten - Studiedag

‘Hoezo tot over twee weken? Heb je volgende week dan iets leuks te doen?’, vroeg ik haar. ‘Nee, zegt ze, jullie zijn er toch niet?’ Het duurt even tot het kwartje valt en o ja! Volgende week maandag hebben we onze eigen studiedag. Dan sluiten alle locaties van Saartje en kunnen de kinderen dus niet naar de opvang.

Afgelopen maandag was het dan zover. Ditmaal was er in de ochtend een gedeelte waarbij je met je locatie alleen een cursus of workshop kreeg en in de middag kwamen alle locaties bij elkaar voor een gezamenlijk deel.


‘Als medewerker loop je weleens tegen een situatie aan waarbij het aanspreken eng is of lastig. Toch wel eens fijn om hier met elkaar even bij stil te staan’

Op onze locatie hadden we voor drie opties gekozen: een workshop theatersport, een workshop schminken en een cursus communicatieve vaardigheden. Ik en mijn collega’s van Waterwin werden opgesplitst in drie groepen. Nu konden we genoeg tijd besteden aan de specifieke workshop waar we zaten en zo kunnen we de opgedane kennis goed met elkaar delen.

Bij de cursus communicatieve vaardigheden bespraken we voornamelijk de communicatie tussen ouders en pedagogisch medewerkers. Met daarbij als voorbeeld: als medewerker loop je weleens tegen een situatie aan waarbij het aanspreken of het vertellen van het gebeurde eng is of lastig op te pakken. Fijn om hierbij met elkaar even stil te staan. Het gesprek tussen ouder en pedagogisch medewerker na afloop van een bso-dag is belangrijk voor de ontwikkeling van het kind, de ouders en voor ons als medewerkers.

Na de lunch vertrokken we naar het sportveld waar een strijd losbarstte in een zeskamp. Alle locaties presenteerden zich met één of meerdere teams voor een onderlinge competitie tegen de andere locaties. Dit in het kader van teambuilding. Het was een geslaagde middag. Met als hoogtepunt dat van de drie teams van Waterwin er twee in de top drie zijn geëindigd! Helaas, maar proficiat, locatie ’t Zand was ons net voor in het klassement.

Een leerzame en leuke dag, en straks weer aan het werk met de kinderen!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.