Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog De Orde – Wie die broek past, trekt hem aan

SIRE maakt een hoop los met hun nieuwe campagne over of we jongens genoeg jongens laten zijn. Natuurlijk vindt de Orde dit een interessant onderwerp en trekken zij de lijn naar de kinderopvang en het onderwijs.
Orde van de Kinderopvang.jpg
'Misschien is het tijd om met elkaar hardop te zeggen dat het tijd is voor verandering?'

Waar we niet omheen kunnen is dat er in de kinderopvang en in het basisonderwijs vooral vrouwen werken. Wij denken dat het gebrek aan mannen in beiden sectoren een grote handicap is in het evenwichtig op kunnen voeden van jongens en meisjes.

Wij zijn blij met de discussie die SIRE teweeg brengt en dat het de Orde ook is opgevallen dat er wezenlijke verschillen zijn tussen jongens en meisjes. Wij zien bijvoorbeeld in onze dagelijkse praktijk al jaren dat de jongens uit school komen met stempels ADHD en andere letters. Vreemd genoeg krijgen meiden die stempels echt minder vaak… Dat geeft toch te denken?

Wat ook opvalt is dat de kinderen met deze stempels niet meer opvallen wanneer zij buiten aan het spelen en sporten zijn. Dat geeft toch ook te denken?

‘Misschien is het niet tijd voor een nieuwe broek maar voor een nieuwe kijk naar onze manier van opvoeden’

De Orde ziet ook dagelijks een hoop stoere meiden. Deze meiden willen ook geen hele dagen op een stoel doorbrengen. Zij worden ook blij van sport, bewegen en spannende zaken zoals vuur maken en in een boom klimmen.

Misschien is het niet tijd voor een nieuwe broek maar voor een nieuwe kijk naar onze manier van opvoeden en omgaan met opgroeiende kinderen in het algemeen? Misschien is het tijd om met elkaar hardop te zeggen dat het tijd is voor verandering? Wat ons betreft te beginnen met meer evenwicht in de personele bezetting in de kinderopvang en in het basisonderwijs van mannen en vrouwen. We vullen elkaar namelijk aan. Eigenlijk best logisch.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.