Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Corina Hülsman – Post voor kanjers

Na een te lange stilte van mijn kant raakte ik geïnspireerd weer wat te schrijven door de enorm leuke blog van Monika Katinger over haar vrijwilligerswerk bij Home-Start. Een prachtige organisatie die de ouders ondersteunt bij de opvoeding van hun kinderen.
Blog Corina Hülsman - Post voor kanjers

Vrijwilligerswerk is inderdaad enorm motiverend en dankbaar. Het is goed voor je (sociale) netwerk, voor het opdoen van (werk)ervaring en natuurlijk is het gewoon hartstikke fijn om wat aardigs voor anderen te doen.

Helaas is het niet voor iedereen mogelijk. Met bijvoorbeeld wisselende werktijden of een drukke agenda is het nog niet zo makkelijk om op vaste momenten in de week er voor anderen te zijn. En laten we wel wezen: vrijwilligerswerk is niet vrijblijvend. Mensen rekenen op je! Gelukkig heb ik zelf hier onlangs een geweldig alternatief voor gevonden. Iets leuks doen voor anderen én lekker in je eigen tijd.

‘Het leuke is dat ook de broertjes en zusjes van zieke kinderen niet vergeten worden, want ook dit zijn natuurlijk echte kanjers’

Stichting ‘Post voor Kanjers’ zorgt ervoor dat zieke kinderen leuke opbeurende post krijgen. Niks is zo fijn als wanneer je door een moeilijke periode gaat, verrast te worden door een gezellige brief of lieve kaart op je deurmat. Je kunt je aanmelden en aangeven hoe vaak je een adres wilt krijgen: eens per week, per twee weken of per maand. Bij het adres staat meestal de leeftijd en de interesses, zodat je zelf een leuke kaart kan knutselen of gewoon kopen. Het leuke is dat ook de broertjes en zusjes van zieke kinderen niet vergeten worden, want ook dit zijn natuurlijk echte kanjers.

Mocht je interesse hier in hebben, dan kan je een berichtje sturen naar info@postvoorkanjers.nl, met daarbij je eigen adres en een korte motivatie waarom je mee wilt doen. Je krijgt dan bericht van Simone of Lidia. Voor meer informatie kun je kijken op www.postvoorkanjers.nl.

Voor inspiratie voor het opleuken van gekochte kaarten of het helemaal zelf maken van brievenbusverrassingen kan ik erg de Postfabriek aanraden. Een leuke blog met allerlei creatieve knutselideeën voor post. Ook leuk voor een briefje aan oma, de favoriete oom of dat vriendinnetje dat net is verhuisd. Je kan ze vinden op www.postfabriek.nl.

Voor mij is het de perfecte combinatie, overdag bij KinderRijk duik ik lekker in GGD rapporten, wet- en regelgevingen en ’s avonds ga ik aan de slag voor Post voor Kanjers!

Lees hier de weblog van Monika Katinger over vrijwilligerswerk voor Home Start >>

De vorige keer schreef Corina een weblog over een bouwreis naar een kindercentrum in Zuid – Afrika.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.