Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Blog Carola Winter – Studiereis naar Zweden

Naast het mooie beeldje dat ik heb mogen ontvangen heeft Werkend Leren nóg iets aan de prijs toegevoegd. Ik heb een Opleidingscheque in ontvangst mogen nemen. Een interessante aanvulling op mijn prijs, want ik vind het leuk om verder te kijken en nieuwe informatie te vergaren. Ik ben meteen een kijkje op hun site gaan nemen om een beetje te oriënteren.
Carola Winter

De site begint al enthousiast: Wil jij je ontwikkelen? Wij bieden meer dan kennis. Wil jij je verdiepen in je vakgebied? www.werkendleren.nl. Er worden verschillende opleidingen geboden, ze geven advies, er zijn subsidiemogelijkheden, alles lekker overzichtelijk. Frisse site.

Op de website ontdekte ik ook een studiereis naar Zweden. Het programma vindt plaats in en rond Stockholm, waar je tijdens een intensief programma verschillende kinderdagverblijven bezoekt en interessante mensen ontmoet die geïnspireerd zijn door de werkwijze van Reggio. Bij het Reggio Instituut Zweden is er een lezing door de directeur: Greger Rosnes. Over de vertaling van de Reggio visie naar de praktijk in Zweden. Ook volg je een workshop: de ruimte als derde pedagoog. Mm. Tof.

Hanneke van Werkend Leren is een kijkje komen nemen op onze natuur BSO Wiedewei BuitenGewoon in Barendrecht. Ik heb haar rondgeleid en verteld hoe het terrein in de afgelopen zes jaar is gegroeid van kaal naar wat het nu is. Vol met bomen, struiken, planten, uitdagingen voor kinderen, fruitbomen, kruidenpaden, wilgenhutten en moestuinen. En vol met kinderen die dagelijks genieten van het terrein en de directe omgeving.

‘Ongelooflijk wat de titel ‘Pedagogisch Professional van 2019’ me helemaal brengt! Super leuk’

De groene kinderopvang biedt kinderen de mogelijkheid om te leren, uit te vinden, te bedenken, van de natuur te leren houden en te genieten van het buiten zijn en nieuwe vrienden en ontdekkingen doen.

Ik ben erg enthousiast over Zweden. Werkend Leren geeft mij daarom de gelegenheid om mee te gaan, maar… dan moet ik er wel over vertellen door een interview in Kinderopvang te organiseren en door erover te schrijven in mijn blog. Whoehaa, dat is toch wel heel erg bijzonder te noemen.

We gaan in de eerste week van oktober 2019 richting Stockholm. Voor die tijd is er een samenkomen met de andere studenten en dan maken we een plan met wat we willen ‘halen’ in Zweden. Helemaal zin in zeg.

Ongelooflijk wat de titel ‘Pedagogisch Professional van 2019’ me helemaal brengt! Super leuk.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.