Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Carola Winter – Pedagogisch Professional 2019

Het zit erop. Een dik jaar lang mocht ik mijzelf Pedagogisch Professional van 2019 noemen. Ik had nooit bij deze titel in de buurt kunnen komen als ik niet zo gewaardeerd werd door mijn aller creatiefste collega Esther Caljouw. Esther, creatieve geest, ontwikkelaar, evenementen-goeroe en beleidsontwikkelaar. Het was Esther die mijn activiteiten op papier bundelde en opstuurde naar PPINK:
Foto: Corola Schouten

“Carola is enorm enthousiast, kinderen spelen bij haar altijd buiten en ze laat ze anders kijken naar natuur. Ze maakte buitenkeukens van pallets en oude potten en pannen, waar kinderen paardenbloemensoep en moddertaarten kunnen maken. Deze keukens zijn er inmiddels ook op andere Wiedewei-locaties. En Carola’s voorstel voor een luchtzuiverende plantenwand op het centraal kantoor laat zien dat ze verder denkt dan haar eigen werkomgeving. Ze is iemand die anderen inspireert en het is een feest om met haar samen te werken. Ze is positief en als ze ziet dat er iets beter kan, dan gaat ze ermee aan de slag. Ze haalt de kwaliteiten van kinderen en collega’s naar boven en maakt het vak van pedagogisch medewerker uitdagend.”

Door het hele jaar heen heb ik mogen genieten van mijn prijzenpakket. Ik heb de titel Pedagogisch Professional 2019, waarvoor een prachtig beeldje symbool staat.

Via Werkend Leren mocht ik mee op studiereis naar Zweden. Dat waren onvergetelijke dagen in en rond Stockholm. En ik heb in korte tijd veel gezien, gehoord en gesproken met collega’s. Ik heb staatssecretaris Tamara van Ark mogen ontvangen op een Wiedewei, samen met Maaike van Tuyll, directeur Kinderopvang SZW. Daarnaast won ik een communicatiepakket bij Quebble, zijn er vele artikelen geschreven over en met mij. Mocht ik bloggen voor KOT, won ik een jaar lidmaatschap op PPINK, een jaarabonnement op KinderopvangTotaal en een voucher voor de Kinderopvang Academie, waarmee ik toegang kreeg tot veel waardevol en interessant materiaal.

‘Ik wens de Pedagogisch Professional van 2020 net zo’n prachtig jaar als ik had’

In het afgelopen jaar heb ik mooie waardevolle ontmoetingen gehad, veel gezien en gedaan. Mijn netwerk is verder uitgebreid en ik groei door.

Ik had het niet willen missen. Vandaag is het zo ver. De nieuwe Pedagogisch Professional van 2020 is gekozen, Gerold Tilborg. Door zijn collega’s in eerste instantie. Zij zien de waarde in van deze professional! Uit het voordragen van een gewaardeerde collega blijkt een oprechte professionele waardering van pedagogisch medewerkers, de kracht van de werkvloer.

Ik wens de Pedagogisch Professional van 2020 net zo’n prachtig jaar als ik had. Heel veel plezier met je titel!

Groene groet, cArola

Gerold Tilborg (55) is de winnaar van de verkiezing Pedagogisch professional van het Jaar. Hij werkt op een 8+ groep bij de Groeivilla (Impuls) in Amsterdam. Gerold neemt het stokje over van Carola Winter. Lees meer

Carola Winter
Carola Winter werkt als Specialist Groene Kinderopvang voor Wiedewei, de groene kinderopvang van Kibeo. Een bijzonder groene functie die haar op het lijf is geschreven. In verschillende gedaantes is zij al jarenlang verbonden aan Groen Cement; de natuur is dan ook altijd de groene draad in de begeleiding van kinderen. In 2019 won zij de verkiezing van Pedagogisch Professional van het Jaar en met haar blogs nam zij de lezers mee in dit avontuur. Als de Groezelaar prikkelt en ontwikkelt zij alle zintuigen op een groene wijze.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.