Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

BK: aantal meldingen van quarantaine vlakt af

Het aantal meldingen van quarantainegevallen in de kinderopvang vlakt af en lijkt zelfs enigszins te dalen. Dat blijkt uit de monitor die de Branchevereniging Kinderopvang bijhoudt. Voor het eerst dalen ook de cijfers in de bso.
Quarantaine corona
© Halfpoint / stock.adobe.com

De BK opende het Meldpunt Quarantainemaatregelen om te monitoren wat de effecten zijn van de strengere maatregelen rondom het bron- en contactonderzoek van GGD en RIVM. Kinderopvangorganisaties en gastouderbureaus kunnen laagdrempelig de aantallen van in quarantaine geplaatste kinderen en pm’ers/gastouders melden.

Laatste cijfers

Op basis van deze meldingen houdt de BK een wekelijkse score bij van de trend die zich daarin ontwikkelt. Het aantal meldingen van kinderen en pm’ers/gastouders in quarantaine was de afgelopen weken als volgt:

• Week 8: 1439 kinderen, 308 PM’ers/gastouders
• Week 9: 885 kinderen, 189 PM’ers/gastouders
• Week 10: 1570 kinderen, 243 PM’ers/gastouders
• Week 11: 1230 kinderen, 214 PM’ers/gastouders
• Week 12: 1159 kinderen, 200 PM’ers/gastouders

‘Duidelijke afvlakking’

Het gemiddelde aantal wekelijks gemelde quarantaines over de laatste vijf weken bedraagt 1257 kinderen en 236 pm’ers/gastouders. De cijfers van week 12 liggen hieronder. Hoewel deze cijfers nog niet compleet zijn en kunnen worden aangevuld, ziet de BK toch ‘een duidelijke afvlakking optreden in het gemiddeld aantal meldingen per week.’

De branchevereniging ziet ook dat het aandeel BSO-noodopvang hierin voor het eerst is gedaald. De BK blijft organisaties oproepen elke quarantaine-situatie te melden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.