Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

BK: aantal aanmeldingen bso loopt terug door sluiting

Bert Bukman
De bso blijft ook na 15 maart gesloten, maakte premier Rutte in de persconferentie van maandag bekend. Branchevereniging BK heeft begrip, maar maakt zich zorgen om het gemis van de bso voor kinderen, de knellende situatie bij veel ouders en een mogelijke vraaguitval bij bso-aanbieders.
Foto: Pixabay

De BK bespeurt een kentering bij de leden, aldus een  bericht op de site. Veel organisaties waren beducht om open te gaan, onder meer vanwege de onuitvoerbaarheid van de de regels, maar inmiddels gaan andere issues een rol spelen. Zo gaan steeds meer ouders weer aan het werk en is het voor hen lastig dat ze geen gebruik kunnen maken van de bso. ‘Bij de kinderen zien we dat de impact van alle maatregelen op hun mentale gezondheid, hun welbevinden en ontwikkeling steeds groter wordt. Tenslotte zien we bij onze leden dat het aantal aanmeldingen terugloopt en het aantal opzeggingen toeneemt.’

‘Snel weer open’

De BK is er daarom voorstander van dat de bso zo snel mogelijk weer open kan zonder té beperkende maatregelen. Omdat hieraan op constructieve wijze een bijdrage te leveren, gaat de brancheorganisatie een uitvraag doen onder de leden over mogelijke ideeën voor een veilige heropening met inachtneming van de noodzakelijke maatregelen. ‘Dus hoe kunnen we open, zonder dat we het risico op verspreiding van het virus onnodig groot maken?’

Ook de BMK is aan het inventariseren wat er wel mogelijk is voor de bso, zoals buitenactiviteiten of bso’s waar de groepen gelijk zijn aan die op de scholen.

1 REACTIE

  1. Het is heel begrijpelijk dat het lastig is om de BSO te openen gezien de verschillende leeftijden en dus klassen door elkaar, en zelfs verschillende scholen die bij elkaar komen, maar als alleenstaande moeder is het erg moeilijk om mijn werk momenteel te combineren met de thuis situatie.

    Ik heb zelf geen cruciaal beroep, maar wel een beroep dat gewoon doorgaat en waarbij thuis werken geen optie is, ik kan niet terugvallen op familie of vrienden en ben dus genoodzaakt minder uren te draaien.
    De combinatie en stress die hierbij komt kijken maken de situatie niet gemakkelijk

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.