Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Beweegprogramma voor alle kinderen Rotterdam

Bewegen

Alle kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar in Rotterdam kunnen nu meedoen aan het gezonde leefstijlprogramma Lekker Fit. Sportwethouder Antoinette Laan (VVD) van Rotterdam introduceerde dinsdag op de plaatselijke Oscar Romeroschool het nog ontbrekende programma Lekker Fit! voor de kleutergroepen.

Het programma, dat volgens een gemeentewoordvoerster door veel andere gemeenten wordt overgenomen, is bedoeld om overgewicht en te weinig bewegen bij Rotterdamse kinderen tegen te gaan. Het project bestaat onder meer uit verbetering van het beweegonderwijs, aandacht voor gezonde traktaties, tussendoortjes en water drinken, een lespakket en beweegclinics.

Kleuters
Een kwart van de Rotterdamse kinderen is te dik. Van deze kinderen eet zestig procent niet dagelijks groente en slechts de helft eet dagelijks fruit. Bovendien ontbijt zeven procent van de kinderen niet minimaal vijf dagen per week. ‘Vooral bij kleuters is het percentage dat overgewicht heeft, erg groot’, licht een woordvoerster van de wethouder toe. Daarom is nu ook voor de leeftijdsgroep vier en vijf jaar een programma, omdat het Rotterdamse college het overgewicht en ‘bewegingsarmoede’ onder alle kinderen tot veertien jaar wil aanpakken.

Scholen
Hoeveel scholen gaan meedoen aan het specifieke programma voor kleuters, is nog niet te zeggen. Naast de acht die nu zijn begonnen, komen er volgend jaar in ieder geval nog twaalf bij.

Bron: ANP
ANP Photo, Robert Vos

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.