Bent u al klaar voor de nieuwe privacywet?

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Deze wet vervangt de Wet bescherming persoonsgegevens (WBP). Ingewikkelde materie, maar het gaat ook de kinderopvangsector aan. Mieke Dijkman van Valegis Advocaten zet de belangrijkste veranderingen op een rij. Deel 1: De veranderingen in het bewaren en delen van privacygegevens van werknemers.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Documentatieplicht

Dit is één van de grootste wijzigingen. Werkgevers moeten namelijk de verwerking van persoonsgegevens van tevoren melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). De AP houdt een openbaar register bij. Daarnaast is er een documentatieplicht. Organisaties moeten kunnen aantonen dat er gehandeld wordt in overeenstemming met de bepalingen van de AVG.

Register

Organisaties met 250 of meer personen in dienst, hebben zich te houden aan een registerplicht. In dit register moet o.a. worden opgenomen: een beschrijving van de groep(en) personen waarop gegevens betrekking hebben en wat de categorie is van deze gegevens (bijvoorbeeld, naw-gegevens, medische gegevens of financiële gegevens), een

0
7008

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.