Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bart de Koning – Hoe vind je educatieve filmpjes op internet?

Stel je kinderen komen met een vraag over vlinders. Je zou ze er graag iets over vertellen, maar je weet er niet veel van. En bovendien: beeld zegt meer dan duizend woorden. Zou er geen leuk filmpje over te vinden zijn? En waar begin je dan met zoeken? Op youtube zijn de filmpjes meestal niet van grote kwaliteit. Je zoekt je rot!

Op mijn eigen website: http://www.natuureducatie.com heb ik onder het hoofdstuk digithema’s over een heel aantal thema’s webpagina’s gemaakt met daarop allerlei verzamelde korte en kwalitatieve filmpjes. Op de pagina over bijen vind je bijvoorbeeld een leuke klokhuisaflevering hierover. Op de pagina’s over vlinders vind je allerlei filmpjes van schooltelevisie.
Ook staan er soms instructieve filmpjes op. Hoe je bijvoorbeeld zelf een fossiel kunt maken. Of hoe je een hotel maakt voor metselbijen.

Het is de bedoeling dat in de toekomst in samenwerking met centra voor natuur- en milieueducatie deze digithema’s met nog veel meer thema’s wordt uitgebreid.
Overigens: laat de filmpjes je er niet van weerhouden om ook naar buiten te gaan met de kinderen. Buiten ontdekkingen doen, is vaak nog beter dan filmpjes. Maar soms is dat niet mogelijk, en dan biedt beeldmateriaal uitkomst.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.