Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Baasis en Kids First sluiten convenant over ontwikkelen hoogwaardige IKC’s

De openbare scholenstichting Baasis en kinderopvangorganisatie Kids First COP groep hebben op bestuurlijk niveau strategische samenwerking afgesproken. Hiermee doet Baasis naar eigen zeggen recht aan de belangrijkste ambitie van de organisatie, namelijk het concreet ontwikkelen van Integrale Kindcentra (IKC).  

‘Voor kinderen en hun ouders is het een logisch toekomstperspectief, onderwijs en opvang samen, gericht op een veilig en uitdagend leerklimaat,’ aldus bestuurders Ben Schnieders (Kids First) en Aldert Hoksbergen (Baasis). Beide organisaties blijven juridisch gescheiden.

‘De expertises onderwijs én kinderopvang worden op deze wijze optimaal benut. De aansturing vindt plaats vanuit de schooldirecteur. Op deze wijze ontstaat er voor ouders/verzorgers, kinderen én medewerkers een eenduidige lijn in de communicatie,’ aldus de bestuurders.

Hoogwaardige IKC’s

Baasis beschikt over 14 scholen in 9 kernen in de gemeente Tynaarlo en de gemeente Groningen. Bij scholen in Tynaarlo, Vries, Eelde, Glimmen en Yde is samen met Kids First al een IKC gerealiseerd in de afgelopen twee jaar. De inzet is nu gericht op een aantal andere scholen in de gemeente Tynaarlo die de IKC-ontwikkeling hoog in het vaandel hebben.

Baasis werkt voorlopig ook nog samen met een aantal andere kinderopvangorganisaties vanwege lopende contracten. Kids First is echter de belangrijkste strategische partner om het toekomstplaatje van hoogwaardige IKC’s te verwezenlijken.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.