Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Baan en huis voor nieuwe werknemers CompaNanny

Als je bij de Amsterdamse kinderopvangorganisatie CompaNanny gaat werken, krijg je er meteen een studio bij. Zo hoopt de organisatie sneller goede pedagogisch medewerkers te vinden.
iStock

De CompaCampus; zo heet het studiocomplex in Duivendrecht waar de kinderopvangorgansiatie acht gemeubileerde woningen beschikbaar heeft. In de vacaturetekst voor pedagogisch medewerkers richt de organisatie zich op pas afgestudeerde pedagogische beroepskrachten in de leeftijd van 18 tot 27 jaar.

Vacaturetekst

‘Ben jij net klaar met je opleiding en wil je heel graag in Amsterdam gaan wonen (maar hoe vind je daar tegenwoordig een woning?) dan is hier je kans!  CompaNanny heeft het allemaal voor jou geregeld. Een gemeubileerde studio op slechts 15 minuten fietsen van de Pijp. En je kunt er zo in!’, aldus de vacaturetekst.

Betaalbare woonruimte

Bij CompaNanny verwachten ze veel belangstelling voor de vacature. Elles van den Berg van CompaNanny zegt in het Parool: ‘Het is een veelgehoorde wens van pedagogisch medewerkers om in Amsterdam te werken. Het gebrek aan betaalbare woonruimte is vaak hetgeen wat ze daarvan weerhoudt.’ Volgens Van den Berg zijn de studio’s direct te betrekken en ‘hoeven werknemers bij wijze van spreken alleen hun kleren en toilettas mee te nemen.’ Bij succes wil het bedrijf de pilot verder uitrollen in Nederland, want de organisatie heeft ook vestigingen in o.a. Amstelveen, Breda, Den Haag en Voorburg.

Zorg en onderwijs

In Amsterdam zijn er vanwege het lerarentekort ook scholen die naast een arbeidsplaats woonruimte voor nieuw personeel organiseren.  Ook in de zorg is sprake van een personeelstekort. Daardoor kon het VuMC de afgelopen maand bijvoorbeeld geen kinderen helpen.

Bekijk de vacature


Als het aan de prognoses ligt, zijn er over krap vier jaar misschien wel 9.500 extra pedagogisch medewerkers niveau 4 nodig in de kinderopvang. Maar het vinden van geschikt personeel is, mede door hogere kwaliteitseisen, een serieus probleem aan het worden in de sector. We zetten nog eens de feiten op een rij. Lees meer


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.