Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Andere culturen tijdens 58e Kinderboekenweek

Andere culturen tijdens 58e Kinderboekenweek

Ontmoetingen met culturen uit alle hoeken van de wereld. Dat is het thema van de 58e editie van de Kinderboekenweek die woensdag begint. Onder het motto ‘Hallo wereld!’ organiseren boekhandelaren, bibliotheken, uitgeverijen en scholen tot en met zondag 14 oktober tal van activiteiten voor jeugdige boekenliefhebbers.

De wereld wordt steeds kleiner en kinderen komen daardoor steeds makkelijker in aanraking met andere culturen, stelt de organiserende stichting CPNB. ‘De ontmoetingen tussen kinderen uit verschillende werelden leveren prachtige verhalen op.’

Het Akropolis Genootschap
Tosca Menten schreef dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk: Het Akropolis Genootschap en de slag om bladzijde 37. Het verschijnt in een oplage van 395.000 exemplaren. Mensen krijgen het cadeau bij de aanschaf van minstens 10 euro aan kinderboeken.

Musea
Met het geschenk krijg je tijdens de Kinderboekenweek gratis toegang tot drie musea: het Tropenmuseum in Amsterdam, Museum Volkenkunde in Leiden en het Afrika Museum in Berg en Dal. In deze musea wordt het evenement ook officieel afgesloten.

Bron: ANP
ANP Photo, Gerald van Daalen

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.