Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amsterdamse bso vraagt kinderen een mondkapje te dragen in de bus

De Amsterdamse kinderopvangorganisatie Tinteltuin vraagt kinderen van 4 tot 12 jaar een mondkapje te dragen tijdens de busrit tussen school en de bso. Dit vanwege de kwetsbaarheid van de vaak oudere chauffeurs, die zelf ook een mondkapje dragen.
mondkapje corona covid
© romrodinka / Getty Images / iStock

De organisatie stelde het advies in nadat een kind een chauffeur had besmet. ‘We hebben veel senioren die bij ons de busjes rijden. Het advies wat wij hebben ingesteld heeft te maken met de kwetsbaarheid van de chauffeurs,’ aldus communicatieadviseur Elisa Roele van De Tinteltuin tegen NH Nieuws.

Niet verplicht

Het mondkapje is niet verplicht, aldus Roele. ‘We vragen aan de ouders of ze een mondkapje willen meegeven. De chauffeur vraagt aan de kinderen bij het instappen om de mondkapjes op te doen. Kinderen die geen mondkapje bij zich hebben, mogen ook mee met de bus.’

Volgens Roele zijn er geen negatieve reacties teruggekomen van de ouders. Roele verwacht dan ook begrip voor de maatregel. ‘We willen zorgen dat iedereen gezond blijft en we open kunnen blijven.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.