Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Almere viert Week van het Jonge Kind groots

mvelsink
In Almere pakken ze de Week van het Jonge Kind voor het vierde jaar op rij groots aan. Van 6 tot en met 14 april zijn er allerlei activiteiten in de stad voor organisaties voor het jonge kind, ouders en jonge kinderen zelf. Wat is er allemaal te doen?
AdobeStock

Het was 2015 toen organisaties in Almere besloten dat een jonge gemeente als Almere een eigen variant van de Week van het Jonge Kind moesten organiseren. Het is voor organisaties een mooie gelegenheid om te laten zien wat er in de stad gebeurt voor jonge kinderen en de gezinnen waarin zij opgroeien.

Zelluf doen

Jonge Kind-professionals kunnen gratis een bezoekje brengen aan de Dag van het Jonge Kind. Op donderdagavond 11 april of op vrijdagochtend 12 april kunnen zij in de nieuwe bibliotheek kiezen uit tien workshops (2 rondes) en twee sprekers beluisteren. Het thema van de dag is ‘zelluf doen’. Op het informatieplein kunnen bezoekers in gesprek gaan met allerlei mensen van organisaties, zoals hogeschool Windesheim, ROC, GGZ en kinderopvangorganisaties.

Kinderboeken Festival

Op zaterdag 6 april vindt het Jonge Kind Kinderboeken Festival plaats, ook in de bibliotheek van Almere. Dit is de aftrap van de themaweek. Er is een programma voor ouders en kinderen: onder andere de fiml De Fruffalo, theatervoorstelling ‘Geitje’, een speurtocht en een luisterboekentheater.

Deuren openen

Organisaties voor het Jonge Kind in Almere wordt verder gevraagd gedurende de week de deuren voor geïnteresseerden te openen. De vraag is om bijvoorbeeld workshop, lezing of open huis te organiseren. Vooral om ervoor te zorgen dat jouw organisatie ‘in the picture’ staat en dat Almeerse zien wat je voor het jonge kind kunt betekenen.

Meer weten? Bezoek de website

Yoran Blom (30), coördinator bij Kinderopvang Mundo in Schiedam, komt tijdens het Openinsgevent in de Week van het Jonge Kind vertellen hoe ze speciaal voor jongens een aanpak hebben ontwikkeld die zowel voor pm’ers als voor jongens een hoop plezier oplevert. Lees hier een voorproefje
Woon je niet in Almere en wil je ook actief zijn tijdens de Week van het Jonge Kind? Bezoek dan het landelijke openingsevent voor de Week van het Jonge Kind of bekijk hier wat tips

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.