Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Aftrap Expeditie Veerkracht op 17 mei

Op maandag 17 mei is de start van Expeditie Veerkracht. Dit is een initiatief van Stichting Kinderpostzegels en Augeo Foundation, speciaal voor basisscholen en bso’s. Expeditie Veerkracht gaat over het effect van stress op kinderen en de belangrijke rol van de school en bso in het versterken van veerkracht bij kinderen.

Expeditie Veerkracht start met een gratis, interactief webinar (17 mei 15.00-16.30 uur) speciaal voor directeuren, bestuurders, intern begeleiders en teamleiders van primair (speciaal) onderwijs en buitenschoolse opvang.

Vier experts praten onder leiding van kindercorrespondent Tako Rietveld over de gevolgen van stress op het kinderbrein. Hoe zie je dat in het gedrag van kinderen, wat is de invloed van de coronacrisis, en wat betekent dit voor de leerprestaties? Welke rol speelt de school en bso in veerkrachtversterking bij kinderen? Hoe zet je activiteiten in die hiermee helpen binnen jouw organisatie? En hoe motiveer je je leerkrachten en pedagogisch medewerkers?

Hier kun je je aanmelden.

Ook voor pm’ers

Ook leerkrachten en pedagogisch medewerkers kunnen zich aanmelden voor Expeditie Veerkracht. Voor hen is er vanaf 31 mei vier weken lang een korte, online module over veerkracht bij kinderen. Iedere week een ander thema, maar altijd met praktische handvatten. Aanmelden voor de modules kan hier.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.