Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Maak de zintuigen wakker met oranje

In de week van Koningsdag ga je met de groep op oranjespeurtocht door het kindercentrum en door de wijk. Wie ziet iets oranjes?

In een schilderij aan de muur misschien, een snoeppapiertje op straat, de kleding van de kinderen of een mandarijn op de fruitschaal? Elke ontdekking wordt op de foto gezet en later uitgeprint. Een mooie oranje fotowand is het resultaat.

Koninklijk eten

Maak met elkaar mooie kronen van goudkleurig karton, waarop de kinderen glinstersteentjes plakken. De pm’er zet ze met een nietje vast. Vraag ouders of de kinderen in oranje of prinsessenkleding mogen komen. Houd een paar oranje shawls bij de hand voor als een ouder het is vergeten. Eet met elkaar een heerlijke koninklijke lunch. Sinaasappelsap, mandarijntjes, een oranje toetje, paprika, wortel, een stukje zalm, pompoensoep, een boterham met oranje kaas, keuze te over. Natuurlijk zijn het tafelkleed en de servetten ook oranje.

Koninklijke verkleedpartij

Verkleden is leuk én je oefent meteen sociaal-emotionele vaardigheden. Je moet immers elkaar bewonderen, helpen, samenwerken. Houd een koninklijke verkleedpartij met lappen fluweel, goud- en zilverkleurige shawls, speelgoedtiara’s en kronen.

Meer activiteiten

  • Thema: Oranje boven!
  • Koninklijke taal
  • Oudhollandse spelletjes met een nieuwe draai

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.