Home Zoek

Activiteiten

Geef een zoekterm op ( 787 resultaten )

Verfijn zoekresultaten
Dans de wereld rond

Dans de wereld rond

Maak een dansje de wereld rond. Je hebt hier wel de hulp van internet bij nodig. Op Youtube vind je allerlei lessen en demonstraties van internationale dansen (vaak ook speciaal voor kinderen) en een onuitputtelijke hoeveelheid muziek uit andere landen. Het gaat er niet om dat de kinderen de dans perfect aanleren, maar vooral om plezierig te bewegen. Enkele voorbeelden.
Door een andere bril

Door een andere bril

Je bekijkt de wereld met je ogen. Maar het wordt al anders als je je ogen een beetje dichtknijpt of scheel kijkt. Je ogen zijn je natuurlijke lenzen. Het is leuk om met de kinderen te experimenteren met ‘onnatuurlijke’ lenzen. De wereld eens op een totaal andere manier te bekijken. Een aantal suggesties op een rij, maar met een beetje creatief denken, verzin je zelf nog veel meer manieren om anders te kijken.
Geuren speuren!

Geuren speuren!

Onze neus is een ingenieus zintuig. Al die verschillende luchtjes die we kunnen onderscheiden. Maar dieren kunnen soms nog beter ruiken dan mensen. Bekend is dat honden sporen kunnen volgen aan de hand van een geur. Maar wist je dat insecten veel beter kunnen ruiken dan wij? Een kever heeft bijvoorbeeld twee grote voelsprieten, waarmee hij heel goed kan ruiken. Leuke wetenswaardigheden om de kinderen te vertellen voorafgaand aan het ‘Geuren speuren’. Je kunt de neustest op allerlei manieren doen met de groep. Enkele voorbeelden.
Zuinig met water en energie

Zuinig met water en energie

Breng gezamenlijk de water- en energierekening omlaag. Houd een milieubewuste speurtocht in het kindercentrum naar verspilling van water en elektriciteit. Ook jonge kinderen kunnen meedenken en zich ervan bewust worden dat je zuinig met water en energie moet zijn. Zet een groot bord neer, met daarop de nieuwe regels. Maak er een spel van. Wie weet er wel vijf manieren te verzinnen om beter met water en elektriciteit om te gaan? Misschien zelfs wel tien? We helpen je op weg met tien tips.
Euro 2012

Euro 2012

Euro 2012, het Europese kampioenschap voetbal komt er aan. Een evenement waarbij in de regel de oranjekoorts ernstig toeslaat in ons land. Peuters hebben niets met voetbal? Dat denk je maar. Kinderen horen en zien meer dan je denkt. Papa die straks avond aan avond aan de buis gekluisterd zit, het oranje vlaggetje aan de autoantenne, alle uitingen rond het voetbalfestijn in de winkels. Laat de kinderen meegenieten van dit oer-Hollandse gevoel en houd een oranjegekleurde voetbalweek. De wedstrijden worden pas in juni gespeeld, maar je kunt alvast een aanloopje nemen.
Reggaefeestje

Reggaefeestje

Houd een swingend reggaefeestje. Reggae is één van de meest relaxte muziekstijlen en slaat zeker aan bij de kinderen. Don’t worry be happy. Hoe pak je dit aan? Een aantal tips voor een Caribisch festijn op een rij.
Oefenen met je oren

Oefenen met je oren

Een oefening om de zintuigen te stimuleren: train je oren. De wereld is vol geluiden. Dat vraagt om een verkenning. Een aantal mogelijkheden op een rij. Benoem alles wat je doet en herhaal de woorden, zo breiden de kinderen meteen hun woordenschat uit.

Filter zoekresultaten