Home Zoek

Activiteiten

Geef een zoekterm op ( 817 resultaten )

Verfijn zoekresultaten
Ontwikkeling van kinderen

Sorteren maar

Een leuke activiteit om samen met de jongste kinderen te doen. Werk samen aan alle vaardigheden die ze hierdoor ontwikkelen. 
Ontwikkeling van kinderen

Vulkaanuitbarsting

Wetenschappelijke experimenten zijn altijd een hit en heel leerzaam. Het is een toegankelijke manier om wetenschappelijke basisprincipes te leren en nieuwsgierigheid te bevorderen. Met deze activiteit kunnen de kinderen op een leuke en veilige manier leren over chemische reacties.
Ontwikkeling van kinderen

Kleur de buitenboel

Creatief zijn in de buitenlucht: dat klinkt als een goede combinatie om kinderen in hun creativiteit te stimuleren en de natuur te ontdekken. Het werken met verf en kwasten is goed voor de fijne motoriek. Door de kunstwerken extra aandacht te geven met een tentoonstelling groeit het zelfvertrouwen van de kinderen.
Ontwikkeling van kinderen

Constructiespel

Bouwmateriaal is vaak een favoriet van zowel de allerjongste als de oudste kinderen. Hoe vaker ze ermee spelen, hoe groter en ingewikkelder de bouwwerken worden. Het vervormen, samenvoegen of hergroeperen noemen we ook wel constructiespel.

Gevoelige stenen

Stenen beschilderen. Een leuke activiteit om, samen met de kinderen, gevoelens en emoties om te zetten in iets moois. 

Fruitig puzzelen

Met dit spel stimuleer je de creativiteit door het maken van een vrolijk fruit-figuurtje. 

Bijzondere bellen

Niet alleen voor kleine kinderen zijn bellen heel interessant, ook oudere kinderen kunnen er iets van leren. Onderzoek eens samen hoe bellenblazen eigenlijk wetenschappelijk gezien werkt.
Ontwikkeling van kinderen

Wat is sensopathisch spel?

Het ontdekken van kleuren, geuren en materialen is leerzaam voor kinderen van alle leeftijden. Sensopathisch spelen is dan ook een goede activiteit om kinderen te prikkelen en te stimuleren om autonoom te spelen.  Het woord is een samenstelling van twee onderdelen: ‘senso’ staat voor gevoel, ‘patisch’ is afgeleid van pathie, dit staat voor beleven. In het Engels is de naam sensory play, vertaald is dit zintuiglijk spelen.
Ontwikkeling van kinderen

IJskoude bloemen

Kinderen zijn altijd gefascineerd door kou en magie. Maak samen met de kinderen ingevroren bloemetjes.
Ontwikkeling van kinderen

Alle ballen verzamelen

Met ballen spelen is altijd leuk, voor alle leeftijden.

Filter zoekresultaten

Nieuwsbrief Abonneren