Home Zoek

Activiteiten

Geef een zoekterm op ( 591 resultaten )

Verfijn zoekresultaten
Spelen en speelgoed

Maak van de bso een Droom Dome

Maak van de bso een Droom Dome: een dromenland. Slapen en dromen doe je elke dag, iedereen kan er dus over meepraten. Het is het een onderwerp waar kinderen zich betrokken bij voelen, mits je het leuk en spannend maakt.
VVE en taalachterstanden

Bewegen: van kussengevecht tot dierenbedden

Een kussengevecht is dikke pret. Bij het thema Slaap lekker hoort dat er natuurlijk bij. Zet met behangerstape een balk van zo’n dertig centimeter breed af op de vloer. Twee kinderen nemen plaats op de balk, gewapend met een zacht kussen. Van tevoren bespreek je de regels: je mag elkaar geen pijn doen, dus je […]
VVE en taalachterstanden

Rekenen en ordenen: wie past in welk bed?

Het thema slapen biedt veel mogelijkheden voor rekenactiviteiten. Denk aan schaapjes tellen, maar ook aan berekenen wie er in het bed past.
Spelen en speelgoed

Knuffelen maar!

Bij slapen horen knuffels. Tijdens de themaweek mag elk kind zijn favoriete knuffel meebrengen en er over vertellen.
VVE en taalachterstanden

Wie is weg?

In een ruimte die je donker kan maken loop je allemaal kriskras door elkaar op een muziekje. Er wordt flink bewogen en gedanst.
VVE en taalachterstanden

Thema: Slapen

Slaap lekker is een bekend VVE-thema waarbij alle ontwikkelingsgebieden aan de orde kunnen komen.

Thema: Oranje boven!

Een goed moment om de kinderen iets over onze cultuur te vertellen, maar ook een kans om veel feestelijke activiteiten neer te zetten. Steek oudhollandse spelletjes in een nieuw jasje en houd koninklijke verkleedpartijen. Oranje Boven! Meer activiteiten Koninklijke taal Maak de zintuigen wakker met oranje Oudhollandse spelletjes met een nieuwe draai
Spelen en speelgoed

Maak de zintuigen wakker met oranje

In de week van Koningsdag ga je met de groep op oranjespeurtocht door het kindercentrum en door de wijk. Wie ziet iets oranjes?
Taal

Koninklijke taal

Het koninklijk huis biedt een mooi stukje Nederlandse cultuur. Maar wie is nu wie?
VVE en taalachterstanden

Thema: Brrrr, het is koud!

Niet alleen volwassenen vinden het weer belangrijk. Ook kinderen voelen het verschil tussen een lekker warm zonnetje, stevige wind en winterse vorst. Een leuk winters VVE-thema is dan ook: Brrrr het is koud! Januari en februari zijn dé maanden om het te hebben over koud weer.

Filter zoekresultaten