Home Zoek

Activiteiten

Geef een zoekterm op ( 585 resultaten )

Verfijn zoekresultaten

Thema: Oranje boven!

Een goed moment om de kinderen iets over onze cultuur te vertellen, maar ook een kans om veel feestelijke activiteiten neer te zetten. Steek oudhollandse spelletjes in een nieuw jasje en houd koninklijke verkleedpartijen. Oranje Boven! Meer activiteiten Koninklijke taal Maak de zintuigen wakker met oranje Oudhollandse spelletjes met een nieuwe draai
Spelen en speelgoed

Maak de zintuigen wakker met oranje

In de week van Koningsdag ga je met de groep op oranjespeurtocht door het kindercentrum en door de wijk. Wie ziet iets oranjes?
Taal

Koninklijke taal

Het koninklijk huis biedt een mooi stukje Nederlandse cultuur. Maar wie is nu wie?
VVE en taalachterstanden

Thema: Brrrr, het is koud!

Niet alleen volwassenen vinden het weer belangrijk. Ook kinderen voelen het verschil tussen een lekker warm zonnetje, stevige wind en winterse vorst. Een leuk winters VVE-thema is dan ook: Brrrr het is koud! Januari en februari zijn dé maanden om het te hebben over koud weer.
Spelen en speelgoed

Aan de slag met je zintuigen

Elk seizoen is een uitdaging voor je zintuigen, zeker ook de winter. Proef, voel en kijk.
Spelen en speelgoed

Bewegen tot je warm bent

Bibberen en klappertanden, waarom doen we dat? Dat doe je om je lichaam aan het werk te zetten. Hoe harder je bibbert, hoe warmer je wordt. Oefen met de jongste kinderen. Wie kan het hardst bibberen en klappertanden?
Taal

Wintertaal

Het is koud, brrr. Welke woorden horen daarbij? Doe een winterwoordenkwartet of praat over het weer.
Groene kinderopvang

Wintertuin maken

Maak een fijne wintertuin voor de dieren bij de bso. Je kunt nestkasten maken voor vogels, vlinders, bijen, egels en vleermuizen. Of maak simpel losse hoopjes takken en bladeren: dat zijn lekkere overwinterplekjes voor kleine dieren zoals egels en eekhoorns.
Spelen en speelgoed

Maak een instrument

Belletjes, klokjes, een orgel. Natuurlijk kun je die zelf maken! De oudere kinderen maken de instrumenten en de kleintjes genieten mee van de muziek.
Spelen en speelgoed

Dans je leeftijd

Een feest van het hele kindercentrum? Doe dan een tel-dans. Dit is vooral leuk met kinderen van allerlei leeftijden.

Filter zoekresultaten