Home Zoek

Activiteiten

Geef een zoekterm op ( 604 resultaten )

Verfijn zoekresultaten
VVE en taalachterstanden

Sociaal emotioneel: samen beestjes kijken

Samen kijken naar insecten kan een mooi moment opleveren voor sociaal emotioneel leren.
VVE en taalachterstanden

Thema: kriebelbeestjes

Kinderen genieten van buiten zijn. Het is dagelijks vaste prik in kindercentra. Buitenspel heeft alleen maar voordelen: gezondheid, bewegen, frisse lucht, dicht bij de natuur zijn.
VVE en taalachterstanden

Motoriek: lopen op zes pootjes

Nadoen is leerzaam en leuk. Kriebelbeestjes lopen niet zoals mensen. En ze hebben een heleboel pootjes: vaak wel zes (insecten) of acht (spinnen). Hoe lopen ze? Bestudeer torren, mieren en andere kruipers en doe het dan na.
Spelen en speelgoed

Maak van de bso een Droom Dome

Maak van de bso een Droom Dome: een dromenland. Slapen en dromen doe je elke dag, iedereen kan er dus over meepraten. Het is het een onderwerp waar kinderen zich betrokken bij voelen, mits je het leuk en spannend maakt.
VVE en taalachterstanden

Bewegen: van kussengevecht tot dierenbedden

Een kussengevecht is dikke pret. Bij het thema Slaap lekker hoort dat er natuurlijk bij. Zet met behangerstape een balk van zo’n dertig centimeter breed af op de vloer. Twee kinderen nemen plaats op de balk, gewapend met een zacht kussen. Van tevoren bespreek je de regels: je mag elkaar geen pijn doen, dus je […]
VVE en taalachterstanden
warmte

Rekenen en ordenen: wie past in welk bed?

Het thema slapen biedt veel mogelijkheden voor rekenactiviteiten. Denk aan schaapjes tellen, maar ook aan berekenen wie er in het bed past.
Spelen en speelgoed

Knuffelen maar!

Bij slapen horen knuffels. Tijdens de themaweek mag elk kind zijn favoriete knuffel meebrengen en er over vertellen.
VVE en taalachterstanden

Wie is weg?

In een ruimte die je donker kan maken loop je allemaal kriskras door elkaar op een muziekje. Er wordt flink bewogen en gedanst.
VVE en taalachterstanden

Thema: Slapen

Slaap lekker is een bekend VVE-thema waarbij alle ontwikkelingsgebieden aan de orde kunnen komen.

Thema: Oranje boven!

Een goed moment om de kinderen iets over onze cultuur te vertellen, maar ook een kans om veel feestelijke activiteiten neer te zetten. Steek oudhollandse spelletjes in een nieuw jasje en houd koninklijke verkleedpartijen. Oranje Boven! Meer activiteiten Koninklijke taal Maak de zintuigen wakker met oranje Oudhollandse spelletjes met een nieuwe draai

Filter zoekresultaten