Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Actie ‘Scholen weer begonnen’ van start

verkeersveiligheid

Iedereen weer veilig naar en van school. Veilig Verkeer Nederland (VVN) is in het zuiden van het land weer begonnen met de jaarlijkse campagne ‘De scholen zijn weer begonnnen’. De schoolvakanties zijn daar voorbij. De actie duurt 2 weken in elke regio van het nieuwe schooljaar. Traditioneel hangen er in de buurt van scholen weer grote spandoeken.

Sportclubs
De actie is niet alleen bestemd voor scholieren, maar andere verkeersdeelnemers moeten weer wennen aan de grote groepen scholieren die weer op pad zijn naar en van school. Elk jaar gebeuren er in het verkeer in de eerste 6 weken dat de scholen weer open zijn veel ongelukken met jongeren. Omdat in die periode ook veel sportclubs weer beginnen, gebeuren ook op weg naar en van die clubs ook regelmatig ongelukken. VVN roept ouders op om nieuwe routes een keer met hun kinderen te fietsen.

Media
Via de Facebook-pagina van Veilig Verkeer Nederland kunnen ouders aan elkaar tips doorgeven. Ook is er een filmpje dat omroepen kunnen gebruiken om de actie extra onder de aandacht te brengen. In de eerste week van september komt er op de schooltelevisie een quiz voor basisscholieren over verkeersveiligheid.

Verkeersveiligheid
Jaarlijks komen er in het verkeer 35 kinderen om het leven die op weg zijn van en naar school. Daarnaast raakten ook nog eens ongeveer 600 kinderen gewond. Die cijfers werden in april bekendgemaakt bij het Nationaal Verkeersveiligheidscongres.

Bron: ANP
ANP Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.