Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Abvakabo-leden praten mee over pedagogisch kader

Abvakabo-leden praten mee over pedagogisch kader

De Abvakabo FNV roept haar leden op om mee te praten over het theoretische deel van het Pedagogisch kader kindercentra 4-13 jaar. Het theoriedeel van dit boek staat in grote lijnen op papier. De Abvakabo wil onder andere graag van je weten of de tekst lees-,bruik-, en herkenbaar is.

Het onderdeel theorie is in vijf delen te downloaden:

 • Inleiding op het Pedagogisch kader kindercentra 4 – 13 jaar
  Hierin vind je een uitgebreide inleiding op het onderdeel Theorie.
 • Pedagogische kennis
  Hierin gaat het over: Wat hebben alle kinderen die op de bso komen nodig? Wat moet iedere bso dus aan kennis over kinderen en groepsopvang ‘in huis hebben’ om een goede omgeving voor kinderen te kunnen maken.
 • Pedagogische doelen
  Hierin gaat het over: Wat willen we met het aanbod op de buitenschoolse opvang voor elkaar krijgen? Wat moeten wij bieden aan kinderen zodat hun ontwikkeling gesteund en verrijkt wordt?
 • Pedagogische middelen
  Hierin gaat het over: Op welke manieren kunnen we werken aan een goed aanbod op de buitenschoolse opvang? Wat is het gereedschap dat een centrum voor buitenschoolse opvang kan gebruiken om een goede en gezonde opvangomgeving te maken?
  (NB. Helaas is dit gedeelte nog niet compleet. Het wordt op korte termijn aangevuld.)
 • Literatuurlijst

Reageren
Naast de herkenbaarheid wil Abvakabo graag weten of de gekozen thema’s en onderwerpen belangrijk zijn voor de buitenschoolse opvang. Reacies kunnen worden gemaild naar pedagogischkader@nji.nl.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.