Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Aantal agrarische kinderopvanglocaties groeit

De Vereniging Agrarische Kinderopvang verwelkomt, ondanks deze tijden van krimp, nieuwe leden. Het totale ledenaantal van 52 is bescheiden, maar de tien recent aangesloten organisaties tonen aan dat agrarische kinderopvang nog steeds in de lift zit.
Aantal agrarische kinderopvanglocaties groeit
Foto: ANP

Opvallend is dat alle nieuwe leden in het zuiden en oosten van het land zijn gevestigd. Hoewel de buitengebieden oververtegenwoordigd zijn in de agrarische kinderopvang, vindt VAK-voorzitter Peter Gille dat agrarische kinderopvang overal kan worden gerund. Ook op de grens van stad en platteland en in het westen van het land. Hij zou graag westerse agarische kinderopvangondernemers verwelkomen.

Kwaliteitsmerk

Gille is behalve voorzitter van VAK ook eigenaar van een agrarische kinderopvangorganisatie: De Koeienwei in Bergschenhoek. Hij denkt dat ouders voor agrarische kinderopvang kiezen vanwege de buitenspeelmogelijkheden en het feit dat veel agrarische organisaties een (groen en/of hygiënisch) kwaliteitskeurmerk hebben.

Ruimte en dieren

Maar Marieke den Uil, eigenaar van kinderopvang De Koebel in Assendelft denkt dat er een andere reden is dat kinderopvang op de boerderij in trek is. ‘Ouders kiezen voor de ruimte en de dieren. Wij als ondernemers vinden lidmaatschap van de VAK en andere kwaliteitsbeoordelingen wel belangrijker, maar ouders letten daar niet op. Zij gaan ervan uit dat het wel goed geregeld is.’

In 2013 kwamen er niet veel nieuwe leden voor de Agrarische Vereniging bij, namelijk drie, maar de bezetting van de bestaande leden bleek voldoende om rendabel te blijven. Geen enkele agrarische opvanglocatie hoefde haar deuren in 2013 dan ook te sluiten. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.