Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Aanpak kindermishandeling faalt’

'Aanpak kindermishandeling faalt'

De maatregelen die de overheid de afgelopen jaren heeft genomen om kindermishandeling tegen te gaan, hebben geen effect gehad. Kindermishandeling komt niet minder voor. Het aantal gevallen zal zelfs stijgen, zo is de verwachting. Dat schrijft Kinderombudsman Marc Dullaert in een brief die hij woensdag heeft aangeboden aan de Tweede Kamer.

Leerstoornissen
Volgens hem zit in elke klas een kind dat wordt mishandeld. Onderzoek wijst uit dat er per jaar 118.000 gevallen van kindermishandeling worden gemeld. Het gaat daarbij om ernstige gevallen waarbij bijvoorbeeld onderwijzers of leraren ‘stevig onderbouwde’ zorgen hebben. Bij ongeveer 80.000 mishandelde kinderen is schade in de ontwikkeling van de kinderen waarneembaar, stelt de Kinderombudsman. Zo kunnen de kinderen leerstoornissen hebben of achterstanden in hun ontwikkeling die in verband lijken te staan met hun onveilige leefsituatie.

Bron: ANP
Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.