Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Aangehouden vrouw is eigenaresse bso

De 42-jarige vrouw die is aangehouden na de verdrinking van een 5-jarig jongetje in het water bij de Amsterdamse wijk IJburg, is de eigenaresse van de bso Jungle Jane kids. De vrouw was met vijf kinderen op pad. Het slachtoffertje hoorde niet bij de bso.
Aangehouden vrouw is eigenaresse bso
Foto: ANP Photo

Politie en justitie doen onderzoek naar de omstandigheden waaronder het jongetje maandag is omgekomen. Het slachtoffertje was daar onder begeleiding van zijn 21-jarige neef, die ook is aangehouden na het ongeluk. De kleuter zat niet op de bso, maar kende de kinderen van de bso wel.

 

Verdachten

De eigenaresse en de neef mochten dinsdagavond na verhoor weer naar huis. Zij blijven verdachten in de zaak, volgens de advocaat van de bso-eigenaresse. Vooralsnog zou het incident geen gevolgen hebben voor de bso.Bso


De advocaat van de neef heeft tegen de Amsterdamse nieuwszender AT5 gezegd dat de man op dat moment niet werkzaam was voor de bso. Het is onduidelijk of hij wel in dienst is, of in dienst is geweest, bij Jungle Jane Kids. De eigenaresse en de neef zouden een ‘nauwe band met elkaar hebben’ en verre familie van elkaar zijn.

 

Ziekenhuis

Volgens de advocaat is er op het strandje iets gebeurd, waardoor het jongetje uit de aandacht ontsnapte en onder water raakte. Het jongetje had geen zwemdiploma. De brandweer heeft hem nadat de neef alarm sloeg uit het water gehaald. De jongen is gereanimeerd en in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij later overleden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.