Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

75 procent professionals loopt tegen dilemma’s aan bij werken met meldcode

Augeo Foundation, een particuliere stichting die zich inzet om kinderen veilig en gezond te laten opgroeien, deed onlangs een oproep aan professionals. Ze verzochten hen ervaringen met het werken met de meldcode Huiselijk geweld en kindermishandeling met ze te delen. Ongeveer 75 procent van de respondenten gaf aan weleens een dilemma of belemmering te ervaren bij het werken met deze meldcode.
kind stop
Beeld: AdobeStock

Professionals

Registreren

2 REACTIES

  1. Beste mevrouw Boeren,

    Ik ben Renee Visser, een vierde jaar Social Work student van de Hogeschool van Amsterdam. Binnen het thema ruimte voor jongeren en kinderen ga ik mijn onderzoek doen. Ik doe onderzoek betreft het vroegsignalering van kindermishandeling die ingezet kan worden door de pedagogisch medewerkers in de kinderdagopvang organisaties. Hier ga ik mij focussen op welke afwegingen de keuzes van de pedagogisch medewerkers beïnvloeden om wel of niet de stappen van de meldcode in te zetten, wanneer er een vermoeden is van kindermishandeling.

    Zou u er voor openstaan om doormiddel van een interview uw expertise over de meldcode met mij kunnen delen?

    Met vriendelijke groet, Renee Visser

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.