Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

‘95 procent gratis opvang is een mooie eerste stap, kabinet moet nú doorpakken!’

In het regeerakkoord van VVD, D66, CDA en ChristenUnie blijft de kinderopvang alleen toegankelijk voor kinderen van werkende ouders. De opvang wordt wel voor 95 procent door de overheid betaald. De brancheorganisaties zien positieve kanten maar zijn ook kritisch. 'De vraag naar opvang zal sterk toenemen, in een tijd van personeelstekort.'
tips-armoede-signaleren-en-bespreekbaar-maken
patpitchaya / stock.adobe.com

Loes

Registreren

2 REACTIES

  1. Schandalig, de drempel voor niet werkende ouder zal alleen maar hoger worden. De toeslag regeling was een ramp, gek dat het zo lang heeft geduurd om dit akelige probleem aan te pakken. De plannen zullen de kansongelijkheid alleen maar doen toenemen, dat is zeer zorgelijk. Ik lees het niet als werkende ouders worden beloond. Niet werkende ouder worden gestraft.

  2. Lees alle reacties
  3. Ja dat personeel gaat nog wat worden. Maar ook zullen er gewoon een heleboel locaties bij moeten komen. En in de woonwijken, waar de vraag is, zijn die niet altijd direct voor handen. ‘Gelukkig’ is er veel leegstand in overheidspanden.

    Erger nog, nu het min of meer gratis wordt, zullen gastouders logischerwijs ingeruild worden voor professionele begeleiding.

    En de overheid kan wel proberen deze maatregelen langzaam uit te rollen, maar het gaat voor jonge ouders van groot belang zijn dat ze een plek hebben. Een dag per week thuiszitten met de kinderen wordt dan ineens namelijk wel heel erg duur.

    En al die jonge ouders die ineens 20% meer inkomen overhouden, die gaan de huizenmarkt nog een leuke impuls geven.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.