Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

9 miljoen beschikbaar voor subsidieregeling Tel mee met Taal

Kinderopvangorganisaties kunnen weer subsidie aanvragen bij Tel mee met Taal, een programma gericht op het bestrijden van laaggeletterdheid. Vanwege de coronacrisis is er eenmalig een bedrag beschikbaar van bijna 9 miljoen euro.
laaggeletterd
© StudioThreeDots / Getty Images / iStock

Bovendien is de bestedingstermijn van de subsidie verlengd van 12 naar 18 maanden. Een subsidieaanvraag mag maximaal € 125.000 bedragen, 67% van de kosten worden vergoed.

Werknemers en ouders

De subsidieregeling is bedoeld voor opleidingstrajecten ter verbetering van taal, rekenen of digitale vaardigheden. Er is geld beschikbaar voor.

  1. Laaggeletterde werknemers; subsidie voor werkgevers om (digitaal) laaggeletterde werknemers scholing aan te bieden.
  2. Laaggeletterde ouders; subsidie voor activiteiten die betrekking hebben op het bevorderen van een educatief thuismilieu, educatief partnerschap tussen ouders en school en het verbeteren van (digitale) geletterdheid van ouders.
  3. Praktijkgerichte experimenten: subsidie voor praktijkgerichte experimenten die gericht zijn op het beter bereiken van laaggeletterde personen en toeleiden naar cursussen gericht op taalvaardigheden, rekenvaardigheden of digitale vaardigheden. Of subsidie voor praktijkgerichte experimenten, gericht op het verbeteren van de kwaliteit van cursussen voor deze doelgroep.

Meer weten?

Alle informatie over de subsidiemogelijkheden vind je op de website van Tel mee met Taal.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.