Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

82 procent van pm’ers enthousiast over hun werk

Hoeveel mensen werken er in de kinderopvang? En wat vinden zij van hun werk? Kinderopvang Werkt deed onderzoek: 85 procent is zeer trots op hun werk en 84 procent vindt het werk in positieve zin uitdagend. Bekijk alle cijfers.
Infographic van Kinderopvang Werkt!

Wie werken er in de kinderopvang?

De kinderopvangbranche telt in totaal 97.000 werknemers bij 2.840 organisaties. De gemiddelde leeftijd van de werknemers is 37 jaar. 95 procent van hen is vrouw. De werknemers zijn over het algemeen positief over hun baan: 82 procent van de pm’ers vindt het werk in positieve zin uitdagend. Ook wordt er veel aan persoonlijke ontwikkeling gewerkt: 82 procent is in gesprek met de werkgever over de eigen ontwikkeling.

Salaris en contracten

Een kinderopvangmedewerker verdient gemiddeld €2.370,- bruto per maand (op voltijdbasis). Daar komt nog 8 procent vakantiegeld bovenop. Bijna driekwart van de werknemers (71 procent) heeft een vast contract en gemiddeld worden er werkweken van 25 uur gemaakt.

Bekijk de infographic: (tekst gaat verder onder de infographic)

Wat vinden zij van hun werk?

85 procent van de medewerkers is (zeer) trots op hun werk en 82 procent is enthousiast over hun werk. Aan inzet geen gebrek: 80 procent is bereid een stapje extra te zetten als het nodig is. En hoewel 94 procent van de werknemers zich veilig voelt tijdens het werken in de kinderopvang, heeft ruim een kwart (27 procent) het afgelopen jaar te maken gehad met schreeuwende of scheldende ouders/verzorgers of kinderen.

Bekijk de infographic:

Het Arbeidsmarktplatform Kinderopvang gebruikte voor de infographics cijfers uit het FCB werknemersonderzoek 2018, de CBS AZW Statline (kwartaal 1, 2019), de CBS werknemersenquête Zorg en Welzijn 2019 en de PFZW Branchekengetallen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.