Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

30 maanden cel geëist voor fraude

Tegen Abdullah H wordt 30 maanden celstraf geëist door Jusititie. Hij zou grootschalige fraude hebben gepleegd met kinderopvangtoeslagen en heeft daarmee 2,2 miljoen euro verdiend. De helft daarvan zou hij in eigen zak hebben gestoken.
30 maanden cel voor fraude gastouderopvang
Foto: Fotolia

H. had een gastouderbureau, onder de naam Family House. Daarmee streek hij volgens justitie miljoenen aan onterechte kinderopvangtoeslag op van de Belastingdienst.  H. werd na de aanslagen in New York in 2001 bekend als spreekbuis van Nederlandse moslims. De rechter doet op 25 februari uitspraak.

Illegale praktijken
Het OM eiste in 2012 al drie jaar gevangenisstraf tegen H. wegens fraude met zijn gastouderbureau in Den Haag. Hij zou vijf jaar lang hebben gerommeld met aanvragen voor kinderopvangtoeslag en daarmee de Belastingdienst voor twee miljoen hebben opgelicht. De rechtbank oordeelde destijds dat het OM ten onrechte uit ging van illegale praktijken en had de ‘imam’ niet mogen vervolgen. Het gerechtshof nam een andere beslissing en verwees de zaak terug naar de rechtbank. Het OM denkt dat naast H. verschillende ouders meewerkten aan de fraude.

fraude in gastouderopvangGrootschalige fraude

De gastouderopvang wordt vaker gebruikt voor fraude. Vorig jaar ontdekte de belastingdienst dat er voor miljoenen werd gefraudeerd. >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.