Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

25 jaar cel geëist voor moord crèchehoudster 2009

Moeders

Justitie heeft dinsdag in hoger beroep 25 jaar cel geëist tegen de man die in 2009 in Amsterdam crèchehoudster Arzu Çakmakçi-Erbas zou hebben doodgestoken. De rechtbank veroordeelde Nevzat K. (44) in november 2010 tot 22 jaar celstraf.

Parkeerplaats voor de opvang
De 32-jarige Çakmakçi-Erbas werd op 10 augustus 2009 doodgestoken. Dat gebeurde op klaarlichte dag op de parkeerplaats voor haar crèche Moeders Schoot in Amsterdam-West. K. zou haar van achteren hebben aangevallen en bijna twintig keer op haar hebben in gestoken. Het Openbaar Ministerie sprak tijdens het hoger beroep van ‘een gruwelijke moord’. Tijdens de rechtszaak in 2010 had het Openbaar Ministerie ook 25 jaar cel geëist. K. was zelf in hoger beroep gegaan.

Zwijgrecht
Het is altijd onduidelijk gebleven waarom K. het slachtoffer zou hebben vermoord. Net als tijdens het eerdere proces bij de rechtbank beriep hij zich ook tijdens het hoger beroep op zijn zwijgrecht. Naast de moord op Çakmakçi-Erbas is K. volgens het OM ook schuldig aan het neersteken van een man, twee maanden eerder. De verdachte werd in Turkije ook al eens veroordeeld voor moord, maar in 2007 ontsnapte hij uit de gevangenis en vluchtte hij naar Nederland.

Bron: ANP
Foto: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.