Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

2014 wordt het Jaar van de Groene Kinderopvang

Marianne Velsink
2014 wordt het Jaar van de Groene Kinderopvang

Stichting Groen Cement en vakblad Kinderopvang hebben hun samenwerking verder uitgebouwd. Het jaar 2014 wordt uitgeroepen tot Jaar van de Groene Kinderopvang. In dit kader worden verschillende activiteiten ontplooid. Een daarvan is het ontwikkelen en uitreiken van een Keurmerk voor Groene Kinderopvang.

Groen Cement
Kinderopvanglocaties kunnen zich met dit Keurmerk profileren en laten zien dat ze in hun beleid en inrichting veel aandacht besteden aan natuur en natuuractiviteiten.
Stichting Groen Cement wil bijdragen aan het grootbrengen van een generatie kinderen met liefde voor de natuur. Dit gebeurt door hen kansen te bieden deze liefde voor de natuur te ontwikkelen. Groen Cement is een beweging, die een open platform biedt voor het verbinden van partijen en continu in beweging is om het doel – meer kinderen met liefde voor de natuur – te bewerkstelligen. Groen Cement richt zich met name op de kinderopvang.

Tijdschrift Kinderopvang
Vaktijdschrift Kinderopvang is het oudste en meest bekende vakblad voor pedagogisch medewerkers in de kinderopvang. Vanaf begin 2013 zal worden gewerkt aan het ontwikkelen van het Keurmerk en andere activiteiten in het kader van groene kinderopvang. Meer informatie hierover zal dan bekend worden gemaakt.

2 REACTIES

  1. toch jammer dat de GGD een andere mening is toegedaan die schijnen het liefst allemaal een tegelparadijs te zien. Daar zit ik dan met mijn fantastische mooie en natuurlijke tuin. Een boomwortel is volgens de GGD levensgevaarlijk!, want daar kunnen ze immers over struikelen. In mijn protocollen staat de tuin uitgebreid beschreven ook hoe wij denken over de risico,s. Mijn inziens is een natuurlijke tuin niet gevaarlijker wel avontuurlijker en uitdagender. Het is jammer maar ik zie mij nu bijna genoodzaakt om alle bomen om te kappen en er een boel cement te storten zou dit de bedoeling zijn van de GGD? Het jaar van de groene kinderopvang ik vind het een geweldig idee maar laten we dan eerst beginnen met de GGD uit te leggen dat dit ook echt kan en verantwoordt is

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.