Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

2013 wordt het Jaar van het Voorlezen

Voorlezen

Iedereen, jong en oud, moet aan het voorlezen volgend jaar. Stichting Lezen, Stichting Lezen & Schrijven, De Nationale Voorleeswedstrijd, De Nationale Voorleesdagen en BoekStart vieren in 2013 allemaal een jubileum en roepen komend jaar daarom uit tot Jaar van het Voorlezen. Dat maakten de organisaties vrijdag bekend.

Ook tieners en volwassenen
Als het aan de organiserende partijen ligt, moet iedereen er in 2013 aan geloven. Niet alleen baby’s en kinderen, maar ook tieners en volwassenen moeten zich veel vaker laten voorlezen. Volgens Stichting Lezen is voorlezen niet alleen leuk, maar ook heel nuttig. ‘Het versterkt bijvoorbeeld de band tussen ouder en kind en is goed voor de taalontwikkeling en de schoolprestaties.’

Voorleesworkshop
De jubilerende instellingen organiseren in 2013 door het hele land activiteiten om het voorlezen te promoten. ‘Ons doel is om iedereen ervan bewust te maken dat voorlezen leuk en waardevol is, zodat er meer en langer wordt voorgelezen.’ Zo lezen bijzondere mensen voor op bijzondere plekken, en kan iedereen bij de bibliotheek terecht voor een voorleesworkshop.

Bron: ANP
Foto: ANP Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.