Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

150 extra coaches Gezonde Kinderopvang opgeleid in 2019

mvelsink
Dankzij het Nationaal Preventieakkoord kan in 2019 het dubbele aantal train-de-trainercursussen worden georganiseerd voor de scholing Een Gezonde Start van Gezonde Kinderopvang. Staatssecretaris Paul Blokhuis bezocht Ska Kinderopvang in Amersfoort en gaf daar de aftrap voor een nieuw seizoen Gezonde Kinderopvang.
iStock

Gezonde Kinderopvang is een initiatief van de ministeries van VWS en SZW en ondersteunt kinderopvangorganisaties met een praktische aanpak en scholing. Het idee is dat kinderopvangorganisaties pedagogisch (staf)medewerkers kunnen opleiden tot coach Gezonde Kinderopvang. De coach wordt het aanspreekpunt voor een gezonde leefstijl binnen de organisatie en schoolt en coacht vervolgens de eigen collega’s.

Groene module

De scholing bestaat uit allerlei modules: over voeding, beweging en mediaopvoeding. Onlangs werd de training uitgebreid met een module over groene kinderopvang. In dit artikel vertellen Edith Alkemade (Trias Kinderopvang) En Marc Veekamp (IVN) over deze nieuwe groene module.

Ska Amersfoort

Ska uit Amersfoort is één van de 350 kinderopvangorganisaties die werkt met een coach Gezonde Kinderopvang. Dit is Miranda Bron die daarnaast ook ambassadeur is. Zij ontving staatssecretaris van VWS Paul Blokhuis en vertelde hem dat het bij Gezonde Kinderopvang om veel meer leefstijlthema’s gaat dan alleen gezonde voeding en bewegen.

Vanzelfsprekend

Blokhuis reageerde: ‘Gezond, lekker eten en voldoende bewegen zijn een natuurlijk onderdeel van alles wat er gebeurt bij Ska. Daarmee wordt het volkomen vanzelfsprekend en doet iedereen er met plezier aan mee. Mooi om te zien hoe dat in de praktijk werkt. Daar kunnen we allemaal wat van leren.’ Hij ondertekende vorige maand het Nationale Preventieakkoord. Daardoor kunnen er in 2019 150 extra coaches opgeleid worden, twee keer meer dan beoogd.

Lees meer over de Gezonde Kinderopvang op deze website

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.