Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

1000 euro STAP-subsidie voor verbetering positie op de arbeidsmarkt

Kinderopvangmedewerkers die hun positie op de arbeidsmarkt willen versterken krijgen vanaf 1 maart 2022 een STAP-subsidie van maximaal 1000 euro.
Foto: Adobestock/bernardbodo

De STAP-regeling (STAP staat voor Stimulering ArbeidsmarktPositie) is bedoeld voor alle medewerkers en werkzoekenden die hun positie op de arbeidsmarkt willen versterken.

Werkzoekenden en medewerkers kunnen vanaf 1 maart 2022 jaarlijks eenmalig maximaal 1000 euro subsidie aanvragen bij het UWV. Het aanvragen verloopt als volgt:

  1. Je zoekt de training, workshop of opleiding op die je wilt volgen en checkt of je hiervoor STAP-subsidie kunt aanvragen. Per maart 2022 kun je hiertoe op de website van Kinderopvang werkt! een STAP-scholingsregister raadplegen.
  2. Je vraagt de subsidie aan via het STAP-portaal van UWV, waarna goedkeuring volgt.
  3. Het UWV betaalt de vergoeding aan de opleider die je hebt gekozen.

Er zijn elk jaar zes momenten om de eenmalige jaarlijkse aanvraag te doen. Het eerste moment is vanaf 1 maart 2022. Kinderopvang werkt! informeert je via website, nieuwsbrief en sociale kanalen over de andere data, zodra deze bekend zijn.

STAP-regeling voor kinderopvang

Kinderopvang werkt! zorgt voor branche-erkenning van scholing binnen de sector. Kinderopvang werkt! regelt ook dat de scholingen voor de sector kinderopvang in het STAP-scholingsregister opgenomen worden. Voor medewerkers in kinderopvang komen branche-erkende scholingen pedagogiek 0-13 jaar en branche-erkende scholing voor coaching in aanmerking. Dat geldt ook voor scholingen voor Werken met 0-jarigen, ofwel scholingen die door de Overleg Arbeidsvoorwaarden Kinderopvang (OAK) branche-erkend zijn.

STAP vervangt aftrek scholingskosten van inkomstenbelasting

De STAP-regeling komt per 1 januari 2022 in de plaats van de aftrek van scholingskosten van de inkomstenbelasting. De reden hiervoor is dat juist de mensen voor wie deze aftrekpost bedoeld was, hier weinig gebruik van maakten. Denk aan flexwerkers, werkzoekenden of mensen met een kleine beurs. De overheid wil met de STAP-regeling meer mensen ondersteunen in hun loopbaanontwikkeling.

Meer informatie vind je hier.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.