10 Tips om ouders te betrekken bij nieuw voedingsbeleid

Voeding is emotie. Het van de één op de andere dag aanpassen van je voedingsbeleid, kan op weerstand van ouders stuiten. Alles valt of staat met een goede communicatie, weet Nicole van Asten van trainingsbureau Parenticom. Zij geeft tips hoe je ouders meeneemt als je het voedingsbeleid wilt aanpassen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

In september vorig jaar besloot een Tilburgse basisschool om alle vruchtensappen en limonades te verbieden en voortaan alleen nog maar water te schenken. Ouders werd met een briefje in de tas gevraagd zich aan dit verzoek te houden. De volgende ochtend stonden woedende ouders op de stoep van de school. ‘Water is voor honden’, riep een van hen. De pers dook er bovenop. Na overleg tussen de schoolleiding en de ouders bleek de vork toch iets anders in de steel te zitten. De meeste ouders waren het bij nader inzien best eens met minder suiker voor hun kinderen. Zij

0
810

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.