10 Tips om ouders te betrekken bij nieuw voedingsbeleid

Voeding is emotie. Het van de één op de andere dag aanpassen van je voedingsbeleid, kan op weerstand van ouders stuiten. Alles valt of staat met een goede communicatie, weet Nicole van Asten van trainingsbureau Parenticom. Zij geeft tips hoe je ouders meeneemt als je het voedingsbeleid wilt aanpassen.

In september vorig jaar besloot een Tilburgse basisschool om alle vruchtensappen en limonades te verbieden en voortaan alleen nog maar water te schenken. Ouders werd met een briefje in de tas gevraagd zich aan dit verzoek te houden. De volgende ochtend stonden woedende ouders op de stoep van de school. ‘Water is voor honden’, riep een van hen. De pers dook er bovenop. Na overleg tussen de schoolleiding en de ouders bleek de vork toch iets anders in de steel te zitten. De meeste ouders waren het bij nader inzien best eens met minder suiker voor hun kinderen. Zij

0
672

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.