Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

1 juni: Buitenspeeldag 2011

1 juni: Buitenspeeldag 2011

Woensdagmiddag 1 juni is het weer Nationale Buitenspeeldag. Op die dag worden er allerlei activiteiten op straat georganiseerd voor kinderen zodat ze veilig op straat kunnen spelen zonder overlast van verkeer. Het is tegelijkertijd ook een protestactie waarin kinderen aandacht vragen voor verkeersonveilige situaties.

Ook bij jou in de wijk?
Het televisiestation Nickelodeon gaat tijdens de Buitenspeeldag op zwart. In het hele land worden activiteiten georganiseerd. Op de website van Nickelodeon is te zien welke gemeente/straat en of wijk wat organiseert. je kunt je postcode invoeren en zult zien dat bijna alle grote gemeenten iets leuks ondernemen voor kinderen waar je bij kunt aansluiten. Voorheen heette de dag Nationale Straatspeeldag, maar sinds dit jaar is het overgegaan in de Nationale Buitenspeeldag. Nickelodeon, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Jantje Beton, de Vereniging Sport en Gemeenten, Veilig Verkeer Nederland en Scouting Nederland zijn de initiatiefnemers van de dag.

SKSG doet mee
Er zijn ook veel kinderopvangorganisaties die inhaken op de Nationale Buitenspeeldag, zoals de Groningse kinderopvangorganisatie SKSG. In twaalf Groninger wijken worden de straten afgezet. Ieder wijk biedt activiteiten aan rondom een thema. De wijk Vinkhuizen bijvoorbeeld heeft het thema “Werk in uitvoering”. kinderen kunnen een meedoen aan “werk in uitvoering”- straatspelletjes, zoals de autocoureur, de kapper, de brandweer, de kunstenaar, de manicure, de metselaar, de skater en de profvoetballer. Ook kunnen kinderen knutselen met de houtbewerker of de dierentuinmedewerker.

1 REACTIE

  1. Niet alleen de SKSG draagt haar steentje bij tijdens de buitenspeeldag in Groningen. Ook Kids First Kinderopvang doet mee in Coprus den Hoorn, Vinkhuizen en Oosterpark. Sinds 3 jaar doen wij mee aan deze dag. Het is altijd weer een gezellige en succesvolle dag!
    Groeten,
    Pascale Kilian
    BSO coordinator
    Kids First Kinderopvang

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.