Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

1.796 pedagogisch professionals deden mee aan kennisspel van Expertisecentrum

Het Expertisecentrum Kinderopvang organiseerde in september, oktober en november een kennisspel, waaraan maar liefst 1.769 pedagogisch professionals meededen. De organisatie spreekt van een succes en wil in 2022 graag een tweede editie.
1-796-pedagogisch-professionals-deden-mee-aan-kennisspel-van-expertisecentrum
Asier / stock.adobe.com

Het kennisspel was een pilot en had als doel: deelnemers aan het denken zetten over relevante onderwerpen uit het vak en binnen of buiten de organisatie het gesprek op gang te brengen over deze onderwerpen. Hoe worden dingen aangepakt binnen de eigen organisatie? Hoe gaan bepaalde situaties in de praktijk?

Vraag van de Dag

De afgelopen maanden (september tot en met oktober 2021) deden 1.769 pedagogisch professionals mee en vulden de Vraag van de Dag in, die twee keer per week bij deelnemers in de mailbox verscheen. Negen deelnemers wisten álle vragen goed te beantwoorden.

Deelnemers

Per week namen 792 kinderopvangmedewerkers van in totaal 592 verschillende organisaties deel aan het kennisspel. Zo’n 80 procent van de vragen werd goed beantwoord. Ruim 70 procent van de deelnemers ging met een collega in gesprek naar aanleiding van de vragen. Driekwart van de deelnemers (75 procent) ziet graag een vervolg van het kennisspel in 2022.

Tweede editie

Ook het Expertisecentrum ziet dit graag gebeuren: ‘Stel je eens voor: een zaal met 792 pedagogisch professionals die wekelijks vakinhoudelijke kennis aangereikt krijgen en daar graag over in gesprek gaan met collega’s. Momenteel zijn we hard op zoek financieringsmogelijkheden om dit voor elkaar te krijgen.’

Prijzen

De negen winnaars van het spel die alle vragen goed hadden, wonnen twee prijzen: in 2022 nemen zij kosteloos deel aan een van de activiteiten van het Expertisecentrum Kinderopvang: een pedagogisch practicum of een WebinarWiki. Daarnaast mogen zij een boek uitkiezen van de lijst met lees- en luistertips van het Expertisecentrum Kinderopvang.

Reacties deelnemers

Enkele reacties van de deelnemers:

  • Jullie hebben mooie, waardevolle vragen bedacht in jullie digitale quiz die de pedagogisch medewerkers weer tot nadenken kunnen zetten of aanzetten tot onderling gesprek.
    Bernarda, Columbus Junior
  • Ik had het vorige week nog met mijn collega’s over het kennisspel, hoe leuk ik het vond en hoe alle vragen je weer even aan het denken zetten. Ik hoop dat jullie er mee door blijven gaan en dat ik meer collega’s zover krijg om mee te spelen.
    Annelies, Uk en Puk
  • Ik vond de vragen erg leuk en gevarieerd.  
    Kim, Hamertje Tik

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.