Zo help je kinderen wennen op de groep

Wennen, hoewel er in het beleidsplan vast een heldere aanpak staat, is de praktijk soms anders. Daarom geeft pedagoge Inge van Rijn in dit artikel nog eens wat praktische adviezen voor kinderen van 0-4 jaar.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto; Fotolia

Bij het wennen op de groep reageren kinderen heel verschillend. De ene baby kijkt verbaasd om zich heen en blijft rustig, de ander huilt aan één stuk door. Sommige peuters storten zich op het speelgoed, anderen blijven stil in een hoekje zitten. Het draait, zo schrijft Inge van Rijn in een artikel in tijdschrift Kinderopvang, om vertrouwen. Haar advies is in ieder geval dat een ouder nooit stiekem mag weggaan. Een vast ritueel geeft houvast. ouders kunnen gerust even bij hun kind blijven, maar het afscheid moet kort en duidelijk zijn. Ook al huilt een kind. Een weifelende ouder brengt

1
2492

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.