Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ZieZaZo Kinderopvang verscherpt veiligheidsprotocol

Na drie incidenten, waaronder een schietincident in de buurt van ZieZaZo Kinderopvang in de Utrechtse wijk Veldhuizen, heeft de kinderopvangorganisatie besloten om het veiligheidsprotocol aan te passen. Het buitenspeelprotocol is aangepast en er vindt extra toezicht plaats als kinderen gebracht en gehaald worden. Dit meldt RTV Utrecht.
ZieZaZo Kinderopvang verscherpt veiligheidsprotocol
Foto: ANP

Het begon met een schietpartij in juni. Daar werd een bewoner bij zijn huis opgewacht en onder vuur genomen. In september volgde een tweede schietincident. Vermoedelijk liggen er relationele problemen aan ten grondslag. Voor de tweede schietpartij werden negen mensen opgepakt waarvan er nog vier vastzitten.

Hersenschudding

Maar de angst is nog meer toegenomen nadat een administratief medewerker van de nabijgelegen basisschool Het Veldhuis werd geslagen door een insluiper. Zij liep daarbij een lichte hersenschudding op. In de anders rustige wijk, zijn de bewoners bang geworden. Zij willen dat de rust in hun buurt weer terugkeert.

Buitenspelen

De incidenten hebben niet alleen op de volwassenen, maar ook op de kinderen veel indruk gemaakt. Directeur Frencken van ZieZaZo Kinderopvang heeft daarom extra veiligheidsmaatregelen genomen. Buitenspelen gebeurt volgens een aangescherpt protocol en onder extra begeleiding. Als ouders hun kinderen ophalen en brengen is er ook extra toezicht. Veldhuizen is een nieuwbouwwijk en gelegen in de Utrechtse wijk Vleuten-De Meern in het westen van de stad. De wijk staat niet bekend als gewelddadig.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.