Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zelftesten coronavirus in de kinderopvang: zo werkt het

Vanaf 3 mei 2021 komen zelftesten voor personeel in de kinderopvang beschikbaar waarmee medewerkers zichzelf preventief kunnen testen. Door regelmatig (twee keer per week) preventief te testen, kan een besmetting vroegtijdig worden opgespoord en een grotere uitbraak worden voorkomen.  
© Joel bubble ben / stock.adobe.com

Afgelopen maandag, 19 april, is begonnen met de distributie van zelftesten naar de scholen voor primair onderwijs. Kinderopvanglocaties die op hetzelfde adres als een school zijn gevestigd ontvangen deze testen dan ook zelftesten. Aan de school en de kinderopvang wordt gevraagd zelf te letten op de verdeling van de testen.

Overige kinderopvanglocaties

Voor de overige kinderopvanglocaties geldt dat de distributie van de testen begint op maandag 3 mei. Voorwaarde is wel dat de fabrikanten voldoende testen leveren. De distributie duurt twee weken en vindt automatisch plaats. Je hoeft hiervoor geen aanvraag te doen. Aan de houders wordt gevraagd om de testen na ontvangst zo snel mogelijk te verspreiden onder de locaties (behalve natuurlijk de locaties die op hetzelfde adres als een school zijn gevestigd; die hebben de testen immers al ontvangen via de school.

25 zelftesten

Per school en kinderopvanglocatie wordt voor iedere medewerker één doos met 25 zelftesten afgeleverd. De hoeveelheid testen voor medewerkers is een inschatting op basis van de cijfers over de kinderopvangorganisatie die bekend zijn bij DUO. Het kan zijn dat je iets te veel of te weinig ontvangt. We vragen je om de zelftesten zo goed mogelijk en naar eigen inzicht te verdelen onder medewerkers.

Check mailadres bij LRK

Voor de communicatie over het bezorgen van de zelftesten maakt het ministerie van SZW gebruik van het e-mailadres dat bij DUO in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK) bekend is. Het ministerie vraagt om dit te controleren en een medewerker aan te wijzen die de levering in ontvangst neemt.

Voor vragen kun je terecht op www.zelftestenkinderopvang.nl of de helpdesk. Deze is bereikbaar vanaf 26 april via 088 767 4077. In deze brief van het ministerie van SZW vind je meer informatie.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.