Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Woorden herhalen helpt bij taalontwikkeling

We weten al dat veel praten tegen baby's goed is voor de taalontwikkeling, maar het maakt ook verschil hoe je dat doet. Het herhalen van woorden is een goede manier om de taalontwikkeling van baby's nog beter te stimuleren.
'Er zijn al veel onderzoeken die aantonen dat veel praten tegen je baby goed is
'Er zijn al veel onderzoeken die aantonen dat veel praten tegen je baby goed is

Dit ontdekten Amerikaanse onderzoekers van Harvard en de Universiteit van Maryland.

Taal beter begrijpen

De taalvaardigheid van baby’s in het onderzoek werd gestimuleerd toen de kinderen nog maar 7 maanden oud waren. Anderhalf jaar later, toen de kinderen 2 jaar oud waren, betaalde deze investering zich uit. Kinderen uit deze groep beschikten over een betere taalvaardigheid. Zij begrepen de taal beter dan de groep kinderen bij wie ouders en opvoeders de woorden niet continu herhaalden.

Communiceren

‘Er zijn al veel onderzoeken die aantonen dat veel praten tegen je baby goed is, maar hoe je met je baby moet praten is net zo belangrijk’, aldus de wetenschappers. De onderzoekers hopen dat deze resultaten ertoe zullen leiden met ouders en andere opvoeders meer en beter met baby’s gaan communiceren.

Regelmatig even babbelen met een baby stimuleert de communicatieve vaardigheden meer dan wanneer je voorleest. Dit ontdekten Ierse onderzoekers >>

Lees hier het onderzoek van Harvard en de Universiteit van Maryland >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.