Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wie biedt de beste stageplek in de kinderopvang?

Frida Noordzij
De jaarlijkse verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider staat voor de deur. Ook in de kinderopvang dragen stagiairs en BBL-ers dagelijks hun steentje bij. Maar welke kinderopvangorganisatie biedt de beste leerplek?
AdobeStock

Een goed leerbedrijf en een goede praktijkopleider maken het verschil, als het gaat om een leerzame stage of BBL-plek (Beroeps Begeleidende Leerweg) in de kinderopvang. Om het belang daarvan te benadrukken, organiseert Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) jaarlijks de verkiezing van het beste leerbedrijf en praktijkopleider van het mbo.

Kinderopvang

Tijdens de verkiezing in 2018 prijkten een kinderopvangorganisatie en twee praktijkopleiders uit de kinderopvang op de lijst Beste leerbedrijf/praktijkopleider. In de provincie Groningen won BSO de Tovenaar in Haren in de categorie Leerbedrijf. In Overijssel werd Trijnie Bos van Kinderopvang Breed in Zwolle gekozen als beste praktijkopleider. In Limburg werd Juliën Nelissen van Welterkuil Kinderopvang in Heerlen verkozen tot beste praktijkopleider.

Voordragen

Tot en met 20 april 2019 kunnen kandidaten worden voorgedragen voor de verkiezing. Alle voordrachten worden beoordeeld en ingedeeld naar sector en provincie, om uiteindelijk tot één beste leerbedrijf en één beste praktijkopleider te komen. Klik hier om een kandidaat voor te dragen. In november vindt tijdens een gala de huldiging plaats. De winnaars vertegenwoordigen een jaar lang alle leerbedrijven en praktijkopleiders van Nederland.

De regels ten aanzien van de inzet van BBL’ers blijken in de praktijk te leiden tot problemen op kleine locaties. Een BBL-opleiding in Noord-Holland werd om die reden afgeblazen. ‘Op deze manier is het voor ons onmogelijk om BBL’ers een leerwerkplek te bieden.’ Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.