Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Werknemers kinderopvang krijgen kleinste kerstpakket

De tijd van de kerstpakketten is weer aangebroken. Het kerstpakkettenbedrijf Tintelingen onderzocht welke branches het meest toeschietelijk zijn naar hun werknemers. De kinderopvangbranche komt er het minst goed van af. Met een waarde van 29,28 euro krijgen werknemers in de kinderopvang het goedkoopste pakket van alle onderzochte branches.
Werknemers kinderopvang krijgen kleinste kerstpakket
Foto: ANP

Werknemers in de zorg en het onderwijs krijgen ongeveer gelijkwaardige kerstpakketten. Het kerstpakket van werknemers in de industrie, retail en overheid heeft een meerwaarde van gemiddeld 14 euro. Volgens de onderzoekers van Tintelingen is dit te verklaren vanwege de lonen. Hoe meer je verdient, hoe duurder het kerstpakket.

Kleine organisaties guller

Een andere opmerkelijke conclusie is dat kleinere bedrijven duurdere kerstpakketten weggeven dan grotere bedrijven. Dat scheelt ruim 10 euro. Kleine bedrijven besteden gemiddeld 42,50 euro aan een kerstpakket, grote bedrijven 32 euro. Ook dat is te verklaren. Bij een groot bedrijf zijn de uiteindelijke kosten natuurlijk veel groter dan bij een klein bedrijf. Maar bij Tintelingen denken ze dat het ook ligt aan de persoonlijke relatie in een kleiner bedrijf. Bij grote bedrijven wordt het regelen van kerstpakketten neergelegd bij een inkoper, terwijl bij kleinere bedrijven de eigenaar/directeur het zelf regelt.

Biologische producten

Wat zijn populaire producten voor in het kerstpakket? Bij Tintelingen zien ze dat biologische producten in trek zijn of producten uit de eigen streek. Handgemaakte sieraden doen het ook goed. Producten voor in en om huis doen het ook altijd goed, zoals dockingstations en andere apparatuur. Tintelingen baseert de conclusies op de bestellingen van duizend organisaties in de afgelopen twee jaar.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.