Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Week van het Pedagogisch Curriculum

Het is deze week de Week van het Pedagogisch Curriculum. Bureau Kwaliteit Kinderopvang (BKK) gebruikt deze week om met 150 stafmedewerkers en managers in gesprek te gaan over het pas verschenen curriculum.
Curriculumweek-Adobestock.jpg
Pedagogisch medewerkers die het pedagogisch Curriculum nog niet hebben ontvangen

Hoe kan het curriculum helpen bij de onderbouwing van het pedagogisch beleid, deskundigheidsbevordering, communicatie en ouderbetrokkenheid? Op deze en andere vragen hoopt BKK input te krijgen van de 150 gesprekspartners.

Basisdoelen

Het Pedagogisch curriculum is een aanvulling op de Wet IKK.  Daarin staan basisdoelen beschreven waar de kinderopvang aan moet voldoen en in het Pedagogisch curriculum is uitgewerkt op welke manier je dat zou kunnen doen. De nadruk ligt op de leeftijdscategorie 0-6 jaar. Alle kinderopvangorganisaties hebben, als het goed is, een exemplaar van het Pedagogisch curriculum voor het jonge kind ontvangen.

Winnen

Pedagogisch medewerkers die het boek nog niet hebben ontvangen, kunnen een exemplaar winnen door een zin af te maken ‘Ik wil graag het curriculum ontvangen, want dan …….’. Meedoen kan nog tot 9 oktober. Je wint naast het Curriculum gratis toegang voor jou en je collega tot één van de BKK-studiedagen in november. Lees meer over deze actie op de website van BKK

Wat voegt het Pedagogisch curriculum toe aan de Pedagogisch kaders en de pedagogische beleidsplannen? Een uitleg door Betsy van de Grift. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.