Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Week van het Jonge kind: doe mee

Nog even en de Week van het Jonge Kind begint. Voor het derde opeenvolgende jaar is dit dé week voor (kinderopvang)organisaties om te laten zien wat ze bijdragen aan de ontwikkeling van jonge kinderen. De themaweek start met een groot congres op 10 april en loopt officieel van 12 tot 18 april.
<p>De Week van het Jonge Kind heeft dit jaar als thema 'Spelen is meer dan spelen'.</p>
De Week van het Jonge Kind heeft dit jaar als thema 'Spelen is meer dan spelen'. - Foto: ANP

De Week van het Jonge Kind heeft dit jaar als thema ‘Spelen is meer dan spelen’. Kinderopvangorganisaties in het land worden uitgenodigd om juist in deze week aan ouders, buurtgenoten, collega’s in het onderwijs, politici of in andere branches te laten zien wat er gebeurt voor jonge kinderen en de gezinnen waarin zij opgroeien. Niet alleen kinderopvangorganisaties doen aan de Week mee, ook voorscholen, pedagogen en trainingsbureaus sluiten aan.

Activiteiten

Wat je bijvoorbeeld kan organiseren, is een rondleiding voor beleidsmakers van de gemeente, bijzondere activiteiten voor kinderen op groep, een open huis voor de buurt organiseren of zorgen voor lokale media-aandacht. Organisaties kunnen activiteiten in het kader van de themaweek aanmelden op de website van de Week van het Jonge Kind. In Noord-Holland doen bijvoorbeeld Kinderopvang 2 Turven Hoog, voorscholen van Impuls en Stichting Kinderopvang Den Helder-Texel mee.

Creatief uurtje

In Gelderland houdt Stichting Welzijn Winterswijk een jonge gezinnen beurs. In Brabant is Kanteel Kinderopvang actief met, onder andere, het organiseren van een creatief uurtje voor kinderen en hun ouders. In Friesland, Groningen, Overijssel en Zeeland zijn nog geen activiteiten aangemeld, maar dit kan nog steeds gebeuren. Op 10 april is het openingscongres in Panama in Amsterdam. Daar spreken onder andere Gjalt Jellesma van BOinK, Rinda den Besten van de PO-Raad en Ruben Fukkink, Hoogleraar Kinderopvang. Wil je bij dit congres zijn, dan moet je snel zijn. Aanmelden kan tot en met 3 april. De toegang is gratis, tenzij je niet op komt dagen zonder de organisatie hiervan op de hoogte te stellen.

Hestia

De Week van het Jonge Kind werd in 2013 voor het eerst in Nederland georganiseerd. Ileen Purperhart, directeur van Hestia Kinderopvang, kwam op het idee door the Week of the Young Child in de Verenigde Staten. Ook daar wordt aandacht gevraagd voor het belang van opvang en opvoeding voor jonge kinderen. Vorig jaar vond de themaweek ook plaats.

Doen jullie mee aan de Week van het Jonge Kind? Stuur foto’s naar info@kinderopvangtotaal.nl o.v.v. Week van het Jonge Kind.

1 REACTIE

  1. PS Wist je dat ook in Almere er heel veel gebeurt rondom de Week van het Jonge Kind 2015? Zo is er op 10 april een lokaal openingsevenement, geopend door burgemeester Jorritsma. Sprekers zijn prof. Paul Leseman, prof. Louis Tavecchio en Marianne de Valck. Een intermezzo van artistiek directeur van festival 2Turvenhoog en maar liefst 10 inspirerende workshops voor (Almeerse) professionals die werken met het Jonge Kind. Hiernaast op 11 april een evenement voor ouders en kinderen waarin de Almeerse professionals zichzelf en hun aanbod presenteren. Kortom, Almere doet mee dit jaar! Zie ook: http://www.weekvanhetjongekindalmere.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.